Binnenland
WNL

Rotterdamse ombudsman komt op voor ouder echtpaar: 'Mensen komen in een niemandsland terecht'

foto: WNLfoto: WNL
  1. Nieuwschevron right
  2. Rotterdamse ombudsman komt op voor ouder echtpaar: 'Mensen komen in een niemandsland terecht'

De Rotterdamse ombudsman Marianne van den Anker haalde deze week het nieuws door haar guerilla-actie voor Rotterdammers Govert-Jan en Tannetje-Marie. Het bejaarde stel van in de 90 kreeg maar geen invalidenplek en daarop zette Van den Anker een parkeerbord op de plek waar de parkeerplaats moest komen. Die werd al snel weer verwijderd door de Vereniging van Eigenaren, die eigenaar bleek te zijn van die plaats. De zaak van Govert-Jan en Tannetje-Marie, staat volgens de ombudsman voor een grotere tendens in de Nederlandse samenleving.

Video niet beschikbaar

"Ik kan het niet verdragen dat we zo met mensen omgaan", begint Van den Anker in WNL In de Kantine. Voor haar aantreden gaf ze aan te willen strijden voor de 'lokettenjungle', maar Van den Anker merkt door haar actie voor Govert-Jan en Tannetje-Marie dat die behoorlijk ondoordringbaar is. "Er komen zoveel mensen bij mij die aangeven dat ze al door iedereen zijn doorgestuurd. Mensen komen in een niemandsland terecht."

Lagere sociale klasse

Politicoloog en historicus Coen de Jong denkt dat het 'niemandsland' groter wordt naarmate mensen in een lagere sociale klasse verkeren. "Deze mensen hebben een kleiner netwerk en minder of geen connecties in strijd tegen in dit geval huiseigenaren die er over het algemeen warmpjes bijzitten." De Jong vervolgt: "Ik denk zeker dat deze groep iets mag verwachten van de staat."

Ondertussen wachten Govert-Jan en Tannetje-Marie in spanning af over hun parkeerplaats. De VvE besluit begin december of die er voor het bejaardenechtpaar gaat komen.

In de Kantine

Maatschappelijke kwesties, debat én sport: de ideale zaterdagmiddagmix, live vanuit Rotterdam van 17.00 tot 19.00 uur op NPO Radio 1. Gepresenteerd door Fidan Ekiz en Wieger Hemmer.

Ster advertentie
Ster advertentie