Binnenland

Mangiare! Kookwedstrijd recept: Gevulde Varkenshaas

NTR
foto: Mangiare!foto: Mangiare!
  1. Nieuwschevron right
  2. Mangiare! Kookwedstrijd recept: Gevulde Varkenshaas

Op vrijdag 7 december is het weer tijd voor de jaarlijkse kookwedstrijd van Mangiare! op NPO Radio 1. Verschillende thuiskoks nemen het in de finale tegen elkaar en strijden om de titel. Dit jaar is het thema 'Met de Paplepel'. Welk gerecht kookte jouw vader altijd voor je?

In aanloop naar de grote finale op 7 december zullen we elke vrijdag één van de genomineerde recepten publiceren op de website van NPO Radio 1. Dan heb je alvast iets om thuis te proberen en je klaar te maken voor de finale.

Het recept van deze week:

Ingrediënten

  • 4 kleine varkenshaasjes
  • Paar plakjes Schwarzwalder schinken/ rauwe ham
  • 100 gram pistache nootjes
  • 30 gram peterselie
  • 4 Sla uitjes
  • 330 ml bruin bier
  • 3 tl honing
  • 100 gr boter

Bereiding

Saus

  • Sla uitjes in ringetjes snijden en fruiten in olie.
  • Flesje bruin bier en honing toevoegen en laten inkoken.
  • Saus zeven.

Vlees

  • Pistache nootjes pellen en in vijzel in kleine stukjes pletten.
  • Peterselie door nootjes mengen.
  • Varkenshaasjes in lengte insnijden , met zout en peper bestrooien.
  • Varkenshaasjes vullen met pistache/peterselie mengsel, bedekken met Schwarzwalder schinken en varkenshaasjes over de schinken sluiten en vastzetten met cocktail prikkers.
  • Varkenshaasjes aanbraden en op wat lager vuur rosé bakken.
  • Wanneer de varkenshaasjes gaar zijn ze uit de pan nemen en in aluminiumfolie warm houden.
  • Bakresten losroeren en saus toevoegen, in laten koken.
  • Boter toevoegen tot er een licht gebonden saus ontstaat.
  • Varkenshaasjes overgieten met de saus en serveren met pommes duchesse en gekookte sperzieboontjes.

Eet smakelijk!

Ster advertentie
Ster advertentie