Binnenland

Roest klaar om te vlammen, wie zien we vandaag nog meer bij WK afstanden?

NTRNOS
foto: NOSfoto: NOS
  1. Nieuwschevron right
  2. Roest klaar om te vlammen, wie zien we vandaag nog meer bij WK afstanden?

De schaatstempel van Inzell staat vanaf vandaag vier dagen in het teken van de WK afstanden. Er wordt direct groots afgetrapt met de teamsprint (mannen en vrouwen), de 3.000 meter (vrouwen) en de 5.000 meter (mannen).

Aan de start van de vijf kilometer staan Jorrit Bergsma, Patrick Roest en Sven Kramer. Die laatste veroverde vorige maand in Collalbo zijn tiende Europese allroundtitel en won op het Italiaanse buitenijs onder andere de 5.000 meter. Kramer, die dit seizoen lange tijd kampte met een pijnlijke rug, troefde bij de Europese titelstrijd concurrent en teamgenoot Roest af.

Om vier uur begint het spektakel met de teamsprint vrouwen. Via Nieuws en Co houdt Sebastiaan Timmerman je op de hoogte.

Vrouwen

Bij de vrouwen verschijnen op de 3.000 meter namens Nederland drievoudig wereldkampioene Ireen Wüst, olympisch kampioene Carlijn Achtereekte en Europees kampioene allround Antoinette de Jong op het ijs.

Wüst had een minder fijne voorbereiding op het seizoen door het overlijden van haar hartsvriendin Paulien van Deutekom en eindigde bij de EK allround in Collalbo buiten de topdrie. Geduchte concurrenten voor de Nederlandse vrouwen zijn de Tsjechische Martina Sábliková en de Canadese Isabelle Weidemann.

Ster advertentie
Ster advertentie