Binnenland
BNNVARA

'Lekker mijn nest uit voor Max Verstappen in Japan'

foto: NPO RADIO 1foto: NPO RADIO 1
  1. Nieuwschevron right
  2. 'Lekker mijn nest uit voor Max Verstappen in Japan'

Het sportweekend staat voor de deur en dat betekent dat Erik Dijkstra en Frank Evenblij vooruitblikken op wat komen gaat. Ze steken het niet onder stoelen of banken, de Formule 1 staat hoog op de lijst.

De vooruitblik trappen de mannen van Bureau Sport dan ook af met Max Verstappen. Vroeg op of niet, Frank kijkt reikhalzend uit naar zondagochtend. "Hij is daar altijd gefinisht dus dat vind ik al een prettige gedachte", klinkt het positief. "Hij doet in principe altijd mee in de top-5, maar er gebeurt altijd wat en ik vond het afgelopen keer hartstikke leuk in Sochi (...) Dus ik ga zondagochtend vroeg lekker mijn nest uit voor Max Verstappen in Japan."

Voor Erik zijn de aankomende twee crosses in het veldrijden het hoogtepunt dit weekend. "Weet je waarom", vraagt Erik, om vervolgens zelf te beantwoorden. "Mathieu van der Poel doet weer mee en ik ben onvoorwaardelijk fan. Als hij meedoet, kijk ik."

Het Eredivisieweekend zit niet boordevol topwedstrijden, maar voor Ajax-AZ gaan de mannen wel zitten. "Kan wel een aardige pot zijn", vindt Frank en hij voorziet een lastige thuiswedstrijd voor Ajax. "AZ is een moeilijke ploeg om tegen te spelen." Verder zijn ze ook benieuwd naar Heracles Almelo. "Ik hoorde iemand vanochtend zeggen 'titel-outsider Heracles' en het is waar", stelt Erik. "Die hebben een ongelooflijke seizoensstart."

Op zondag komt ook Jeffrey Herlings weer in actie op de Motorcross der Naties. De heren vragen zich af wat het worden van wereldkampioen met de strijdlust van Herlings heeft gedaan. "Ik ben benieuwd hoe hij zich voelt", vraagt Frank zich af. "Ik denk dat hij ook echt even veertig of vijftig knakworsten heeft gegeten." Erik weet alleen zeker dat hij in ieder geval gaat kijken. "Met Herlings, kijk ik altijd."

Het toetje van dit weekend is voor Erik Parijs-Tours. Hij voorziet Nederlands succes. "Dat is een koers, die kan Niki Terpstra wel eens gaan winnen", begint hij. "Die is nog behoorlijk goed in vorm (...) ik schrijf vast op voor zaterdag, met potlood, Niki Terpstra wint Parijs-Tours." Frank weet nu al welk liedje Terpstra zal gebruiken in de interviews. "Praat Nederlands met me, even Nederlands met me. Dat nummer heet toch Parijs? Wat denk jij?" Erik: "Ik hoop gewoon dat 'ie wint."

Ster advertentie
Ster advertentie