Binnenland

Een presentator die in een lamp praat en nog 6 bloopers uit het NPO Radio 1-archief

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Een presentator die in een lamp praat en nog 6 bloopers uit het NPO Radio 1-archief

Elke zondagmiddag sluit het NPO Radio 1-programma De Perstribune (Omroep MAX) af met een radioblooper, soms van de afgelopen week, soms van langer geleden. Wij hebben 7 hilarische fragmenten op een rij gezet.

Neem die met Mieke van der Weij, presentator van de TROS Nieuwsshow. Op een zaterdagochtend in oktober 2015 is ze nog niet helemaal wakker als ze tegen een lamp praat in plaats van de microfoon.

De altijd al goedlachse voetbalcommentator Jack van Gelder komt tijdens een uitzending van Langs de Lijn niet meer bij als tijdens de wedstrijd Volendam - AZ de jas van zijn buurman vlam vat door een sigaret. Presentator Kees Jansma helpt 'm gelukkig wel een handje.

Nog een keer Kees Jansma, maar dan aan de andere kant van de microfoon. Begin september van dit jaar is er crisis bij het Nederlands elftal en de voetbalbond doordat bestuurders en trainers niet met elkaar door één deur kunnen. Jansma is te gast bij Stand.nl en presentator Sven Kockelmann probeert met een vraag wat duidelijkheid te krijgen.

De nachtmerrie voor elke nieuwslezer: een kriebel in de keel die niet meer weggaat. In maart van dit jaar overkwam het NOS-nieuwslezer Jeroen Tjepkema. Hij hoest een paar keer, maar het mag niet baten.

Eentje uit de oude doos: presentator Gerard van den Berg probeert in 1988 kunstenaar Kees Verwey te interviewen voor het NCRV-programma MM Magazine. Verwey zit keurig in de studio, maar bedenkt zich op het laatste moment.

Ook een leuke: in Met het Oog op Morgen staat een gesprek gepland met dr. Kees Lagenberg, om te praten over een rapport. Presentator Wim Bosboom leest keurig de introtekst voor als 'meneer Lagenberg' fluistert: "Ik ben Lagenberg niet!"

Tot slot nog een nieuwslezer, dit keer Liselot Thomassen. Bij het bericht over mensen die onwel worden in Capelle aan den IJssel wordt een bijzonder stukje interview met een buurtbewoonster ingestart.

Een nieuwe blooper hoor je morgen in De Perstribune. Het programma wordt uitgezonden tussen 12.00 en 14.00 uur op NPO Radio 1.

Ster advertentie
Ster advertentie