Binnenland
EONOS

Tom Dumoulin stelt rentree opnieuw uit

foto: Orange Picturesfoto: Orange Pictures
  1. Nieuwschevron right
  2. Tom Dumoulin stelt rentree opnieuw uit

De laatste keer dat Tom Dumoulin een koers reed was vorig jaar zomer. In juni kwam hij in actie tijdens het Critérium du Dauphiné. Maar het vorige seizoen ging grotendeels verloren door een knieblessure die de Limburger opliep tijdens de Ronde van Italië. Dumoulin wil dit jaar pieken tijdens de Olympische Spelen in Tokio in de tijdrit.

Het is het eerste jaar van Tom Dumoulin voor zijn nieuwe ploeg, Jumbo-Visma. Maar de nieuwe samenwerking heeft tot nu toe vooral te kampen met tegenslag. Begin deze maand zou hij zijn seizoen aftrappen in de Ronde van Valencia maar daar werd door ziekte een streep doorgezet. Omdat hij nog niet voldoende is hersteld heeft Dumoulin een geplande hoogtestage moeten afzeggen. Daarmee wilde hij zich voorbereiden op op de Italiaanse rittenkoers Tirreno-Adriatico en de klassieker Milaan - Sanremo. Dat hij die koersen volgende maand niet rijdt is volgens wielercommentator Gio Lippens niet fijn. "Kijk hij wil zijn seizoen opbouwen. Hij heeft ook gezegd dat hij voorjaarsklassiekers wil gaan rijden, en dan met name de heuvelklassiekers. Door het uitstel komt die voorbereiding wel een beetje in gevaar." aldus Lippens in Langs de Lijn En Omstreken.

Nog geen zorgen over uitgestelde rentree

Toch is er volgens Gio Lippens nog geen reden tot paniek. "Kijk die wedstrijden zijn belangrijk, hij wil daar iets laten zien. Maar alles staat natuurlijk in dienst van wat er verderop in het seizoen gaat gebeuren." Dumoulin is in zijn nieuwe ploeg samen met Steven Kruijswijk en de Sloveen Primoz Roglic kopman voor de Ronde van Frankrijk. Verder wil de Giro-winnaar van 2017 zijn slag slaan tijdens de Olympische Spelen. In Tokio heeft hij zijn pijlen gericht op de individuele tijdrit. "Dat is nog ver weg, dan praten we over juli en eind juli. Laten we zeggen dat hij dan echt wel hersteld zal zijn."

Ster advertentie
Ster advertentie