Binnenland

Giro d'Italia op NPO Radio 1: Dumoulin vandaag kans op roze in klassement

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Giro d'Italia op NPO Radio 1: Dumoulin vandaag kans op roze in klassement

[NOS] Tom Dumoulin heeft nog twee kansen om Simon Yates in de Giro d'Italia uit de roze leiderstrui te rijden. Vandaag is er één van. De negentiende etappe gaat door de Alpen over de Colle del Lys en de Colle delle Finestre (het hoogste punt van deze ronde) naar de steile Monte Jafferau. Gio Lippens gaf bij het NOS Radio 1 Journaal aan dat na gisteren het hele klassement nog op de kop kan.

Gio Lippens over de etappe van vrijdag 25 mei

Video niet beschikbaar

"Er zijn weer kansen genoeg vandaag en morgen. We kunnen deze twee laatste dagen met recht de grande finale noemen van de Giro." Het zijn volgens de wielerkenner wel volledig andere etappes met een compleet ander profiel dan de etappe van donderdag. "Er is geen lange aanloop, de renners krijgen de ene na de andere col voorgeschoteld."

etappe vrijdag 25 mei

Knotsgekke Giro

Vooral de beklimming van de Colle delle Finestre, waarvan acht kilometer onverhard wegdek is, is volgens Lippens gekkenwerk. "Het gaat een helletocht worden vanmiddag. Links en rechts sneeuwwanden, een geitenpad tussendoor. Overal modder dat ze nu met man en macht proberen weg te werken, voordat de renners passeren."

Volgens Lippens kan er nog van alles gebeuren in de komende dagen in deze knotsgekke Giro. "Het hele klassement kan nog op de kop."

Verslag op NPO Radio 1

Wij houden houden je op hoogte van de laatste ontwikkelingen in de Giro d'Italia en loodsen je door de finale heen. Schakel in via NPO Radio 1.

Ster advertentie
Ster advertentie