Binnenland

Dit mag je vandaag niet missen op NPO Radio 1

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Dit mag je vandaag niet missen op NPO Radio 1

Elke werkdag vind je op deze pagina een artikel met een selectie van het beste dat vandaag op NPO Radio 1 te horen is. Het gaat dan bijvoorbeeld om bijzondere gasten, mooie reportages, groot nieuws en belangrijke sportwedstrijden. We kijken ook naar wat is geweest: wat is de moeite waard om terug te kijken of te luisteren?

Tips voor vandaag

Deskundigen
Vandaag is de presentatie van het eindrapport van de Staatscommissie herijking ouderschap. Onder leiding van Aleid Wolfsen boog een groep deskundigen zich de afgelopen jaren onder meer over meerouderschap, meeroudergezag en draagmoederschap. In de ochtend in het NOS Radio 1 Journaal een vooruitblik op de presentatie van het rapport met belangenorganisatie COC. In De Ochtend het laatste deel van een driedelige serie over nieuwe gezinsvormen.

Dit zijn de eerste twee delen:

Afsplitsing
Het aantal afsplitsingen in de Tweede Kamer en nieuwe partijen voor de verkiezingen zijn nauwelijks bij te houden. Politiek historicus Geerten Waling vertelt in De Nieuws BV hoe we dit verschijnsel moeten duiden.

Kerst
Nog drie weken tot Kerst en dus vliegen de kerstliedjes ons weer om te oren. Het gezelschap Frommermann heeft de kerstshow Frommerkerst geproduceerd. Daarin is zo’n 1000 jaar aan kerstmuziek in bewerkte vorm terug te horen en er mag natuurlijk meegezongen worden. In Nieuws en Co aandacht voor dit vrolijke spektakel.

Lees ook: 'All I want for Christmas is you', waarom is dat zo'n klassieker?

En verder...

  • Scenarioschrijfster Marjolein Beumer schreef het verhaal van de film Soof, die in 2013 een groot succes werd. Het vervolg kon niet uitblijven en dus is er nu Soof 2. In Kunststof een gesprek met Beumer.

Alle programma's zijn onder voorbehoud. Kijk voor alle programma's en onderwerpen in de gids voor vandaag.

Gisteren gemist

Steeds meer mannen worden op hogere leeftijd vader, blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek. Maar hoe is het nu om op een oudere leeftijd nog een kindje groot te brengen? In Radio EenVandaag een gesprek met de 73-jarige acteur Peter Faber. Hij kreeg zijn eerste kind toen hij 22 was en kreeg zijn vijfde kind op zijn 61ste.

In Nieuws en Co een mooi gesprek tussen twee vakvrouwen op de radio: Lara Rense en Tineke de Nooij. Aan laatstgenoemde werd gisteren verteld dat ze de Marconi Oeuvre Award krijgt. Net klaar met het presenteren van haar eigen programma op NPO Radio 5, schoof ze aan bij Lara Rense.

{quoteaudiofragment audio="252888" author="Tineke de Nooij" caption="Het dringt nog nauwelijks tot me door, ik ben zo ontzettend trots op de Marconi Award!" }
Ster advertentie
Ster advertentie