Binnenland
AVROTROS

Diederik Gommers: 'Het leek wel alsof het OMT aan het regeren was'

foto: Eigen fotofoto: Eigen foto
  1. Nieuwschevron right
  2. Diederik Gommers: 'Het leek wel alsof het OMT aan het regeren was'

"Ik vind het niet erg dat je verschillende meningen bij elkaar zet omdat je dan een scherpere discussie krijgt", zegt Diederik Gommers, intensivist en afdelingshoofd van de intensive care in het Erasmus MC over de reuring die is ontstaan over de samenstelling van de coronacommissie die de parlementaire enquête over de coronacrisis voorbereidt.

#207 - Diederik Gommers - MISCHA!

Binnen die commissie ontstond onvrede over de leden Van Haga (Groep Van Haga) en Van Houwelingen (Forum voor Democratie), omdat zij zich niet aan afspraken zouden houden en 'vooringenomen' publieke stellingnames over corona doen. Maandag werd bekend dat de commissie in ongewijzigde samenstelling doorgaat met het onderzoek naar de gang van zaken tijdens de coronacrisis.

Een beetje een BN'er

Gommers heeft tijd genomen om te reflecteren op de rol van het Outbreak Management Team (OMT), zegt hij in MISCHA!. "De coronacrisis duurde langer en langer. Het leek wel alsof het OMT aan het regeren was. Wij zeiden ineens ook iets over of de kroegen twee uur eerder dicht moesten. Dat voelde niet goed als medicus. Ik heb daar als intensivist eigenlijk helemaal geen mening over."

Gommers is inmiddels geen voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Intensive Care (NVIC) meer, toch blijft hij een beetje een Bekende Nederlander, die ook nog weleens meedoet aan een spelletje op tv. "Je doet het vanuit je vak en enthousiasme, maar je blijft eigenlijk dokter." Gommers deed al mee aan De gevaarlijkste wegen van de wereld en De Kist. Presentator Mischa Blok: "En expeditie Robinson?" "Nee." "The Masked Singer?" "Nee, ik kan geen ritme houden." "Wie is de Mol? "Kijk ik nooit naar."

#207 - Diederik Gommers - MISCHA!

MISCHA!

Gelukkig zijn ze er nog: mensen die hun mond opendoen, hun visie, gedachten en dromen met ons delen. In MISCHA! gaat presentator Mischa Blok iedere maandag tot en met donderdagnacht tussen 01:00 en 02:00 uur op zoek naar de drijfveren van deze mensen. Luister alle afleveringen via https://www.nporadio1.nl/podca...

Ster advertentie
Ster advertentie