Binnenland

Politiewaarschuwing: Pas op voor takjes bij voordeur!

foto: Radar Radiofoto: Radar Radio
  1. Nieuwschevron right
  2. Politiewaarschuwing: Pas op voor takjes bij voordeur!

[AVROTROS] De politie waarschuwt dat inbrekers weer vaker takken gebruiken om huizen te markeren voor woninginbraak. "Dit is het werk van inbrekers die hun misdaden goed voorbereiden."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Afleggen

De methode heet 'afleggen' en is sinds een aantal jaar een nieuwe methode voor inbrekers om te zien of iemand langdurig afwezig is of niet. Inbrekers plaatsen een takje bij de voordeur. Ligt na enkele dagen het takje nog op dezelfde plek, dan is dat voor inbrekers genoeg informatie dat de voordeur niet open is geweest. Daaruit concluderen inbrekers dan dat er langdurig niemand thuis is.

De politie van Huizen krijgt nieuwe meldingen van bewoners en waarschuwt burgers daarom om extra alert te zijn. Het advies is om bij constatering direct de politie te waarschuwen. Tip: ga je een paar dagen van huis? Vraag dan aan de buren om je voordeur in de gaten te houden.

Hoe voorkom je dat er bij jou ingebroken wordt? Lees hier dertien tips die Radar opgesteld heeft en beluister hieronder het gesprek met het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV) uit de uitzending van 18 februari 2017.Reageren? Dat kan onder dit artikel op Radar of plaats een reactie op onze Facebookpagina. Dit artikel in je mailbox? Meld je dan aan voor onze gratis nieuwsbrief.
Ster advertentie
Ster advertentie