Binnenland

Grand Prix Rusland: Eerste zege Bottas, Verstappen vijfde

foto: AFPfoto: AFP
  1. Nieuwschevron right
  2. Grand Prix Rusland: Eerste zege Bottas, Verstappen vijfde

De Fin Valtteri Bottas heeft op de Grand Prix van Rusland zijn eerste GP-zege ooit geboekt. Max Verstappen is geëindigd op de vijfde plaats.

De Fin van Mercedes begon sterk aan de race en reed overtuigend naar de zege.

Bottas startte op P3 achter Sebastian Vettel en Kimi Räikkönen. Na 300 meter was hij beide coureurs te snel af. Op het lange rechte stuk was de Mercedes van Bottas veel sneller dan de Ferrari’s van Vettel en Räikkönen.

In de resterende 51 ronden deed Vettel er alles aan om het gat te dichten met Bottas. Maar het lukte de WK-leider niet om dichterbij te komen. Een paar ronden voor de finish kwam Bottas niet lekker de bocht door. Vettel zag de marge teruglopen naar 0,7 seconde, maar wist er niet van te profiteren.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Vijfde plek Verstappen

Max Verstappen begon evenals Bottas goed aan de race. De 19-jarige coureur van Red Bull ging van de zevende naar de vijfde plaats en bleef lange tijd op die plek. Het lukte hem echter niet om zijn voorgangers van Ferrari en Mercedes te passeren.

Voor de start van de race had de auto van Verstappen te kampen met een waterlek. Het probleem werd snel verholpen waardoor Verstappen onverhinderd de race kon starten.

Ster advertentie
Ster advertentie