Binnenland
BNNVARA

Advocaat Liesbeth Zegveld: 'Er is geen zaak te beginnen tegen mijn cliënten'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Advocaat Liesbeth Zegveld: 'Er is geen zaak te beginnen tegen mijn cliënten'

Tijdens een tumultueuze zitting werd Julio Poch vannacht vrijgesproken van betrokkenheid bij de Argentijnse dodenvluchten. Poch zat daar al acht jaar voor in voorarrest. Belangrijk bewijs op basis waarvan Poch is vastgezet was de verklaring van drie collega-piloten, die hem tijdens een etentje hoorden praten over de dodenvluchten. In De Nieuws BV reageert Liesbeth Zegveld, de advocaat van de drie getuigen, op de uitspraak.

"Mijn cliënten zijn geen aanklagers in deze zaak", zegt Zegveld. "Maar er werd natuurlijk wel veel naar hen gekeken, dus voor hen was het gisteren natuurlijk ook een enorme ontlading." Zegveld geeft aan dat haar cliënten terugkijkend op de melding geen spijt hebben. "Ze zouden het weer doen", aldus de advocaat. "De uitspraken van Poch zijn ofwel gebaseerd op grootspraak, of Poch is goed weggekomen."

Video niet beschikbaar

Zegveld heeft nog niets vernomen van Geert Jan Knoops, de advocaat van Julio Poch, over een mogelijke aanklacht tegen haar cliënten. "Het lijkt me kansloos, want mensen die iets melden wat ze hebben gehoord, daar is natuurlijk geen zaak tegen te beginnen."

Zegveld geeft aan dat haar cliënten blij zijn dat Poch naar Nederland komt. "Zij hebben helemaal niets tegen hem. Ze hebben altijd gezegd; zouden we nog maar eens een biertje met hem kunnen drinken. Hopelijk is het nu een beetje klaar."

Ster advertentie
Ster advertentie