Binnenland

Dit mag je vandaag niet missen op NPO Radio 1

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Dit mag je vandaag niet missen op NPO Radio 1

Elke werkdag vind je op deze pagina een artikel met een selectie van het beste dat vandaag op NPO Radio 1 te horen is. Het gaat dan bijvoorbeeld om bijzondere gasten, mooie reportages, groot nieuws en belangrijke sportwedstrijden. We kijken ook naar wat is geweest: wat is de moeite waard om terug te kijken of te luisteren?

Tips voor vandaag

Zwangerschap verandert het vrouwenbrein
Door de zwangerschap treden structurele veranderingen op in de hersenen die wel twee jaar kunnen aanhouden. Het gaat met name om hersengebieden die te maken hebben met sociale cognitie en het herkennen van het eigen kind. Aan hoe groot de veranderingen zijn, kun je zelfs deels aflezen hoe sterk de band tussen moeder en kind is. Arnout Jaspers vertelt hier meer over in De Ochtend rond 11.00 uur.

Een jaar na sluiting V&D
Een jaar geleden viel het doek voor V&D. Eind december werd de warenhuisketen failliet verklaard en stonden zowel binnenlandse als buitenlandse partijen te trappelen om bedrijfsonderdelen over te nemen, maar van een doorstart is het niet gekomen. Hoe gaat het nu een jaar later zonder de V&D? Hierover meer in EenVandaag rond 14.00 uur.

Sopraan Bauwien van der Meer
Sopraan Bauwien van der Meer, gitariste Annedee Jaeger en cellist Joris van Haaften vormen sinds 2011 het Eisler Trio. Hun nieuwe cd In diesem Lande und in dieser Zeit! bevat muziek van onder anderen Hanns Eisler, Kurt Weill en Laurindo Almeida. De officiële lancering is al achter de rug, maar vanwege grote belangstelling staat een extra cd-presentatie gepland. Vanavond is Bauwien van der Meer te gast in Radio Kunststof om 19.00 uur.

En verder...

  • Bureau M gaat met de eerste Uberbus mee van Connexxion. Om 09.50 uur live in De Ochtend.
  • Cabaretier Martijn Koning vertelt rond 12.00 uur in De Nieuws BV over The Roast of Gordon en hij geeft ook een mini-college Roasten.

Alle programma's zijn onder voorbehoud. Kijk voor alle programma's en onderwerpen in de gids voor vandaag

Gisteren gemist

Nationaal Rapporteur Mensenhandel Corinne Dettmeijer wil dat minister Van der Steur in de nieuwe wet thuisprostituees en escorts beter beschermt. In de Wet regulering prostitutie en bestrijding misstanden, die nu bij de Eerste Kamer ligt, hoeven zelfstandig werkende prostituees geen vergunning aan te vragen. Dat maakt het toezicht moeilijk, zegt Dettmeijer in De Ochtend:

Steeds meer strandtenten zijn het hele jaar geopend. Omdat de strandtenten luxer zijn, is het logischer om open te blijven. De paviljoens hoeven dan ook niet jaarlijks gebouwd en afgebroken te worden. Op het drukste strand van ons land, Scheveningen, is men er relatief laat mee. Verslaggever Jeroen Schutijser ging voor het NOS Radio 1 Journaal langs bij strandpaviljoen De Waterreus. Na jaren van overleg mag ook dit paviljoen deze winter open blijven.

Ster advertentie
Ster advertentie