Binnenland

Podcast De Zomerdag: als je naast Tata Steel woont

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Podcast De Zomerdag: als je naast Tata Steel woont

In mei dienden omwonenden van Tata Steel een massa-aanklacht in tegen het staalbedrijf om de overlast en vervuiling te stoppen. Twee omwonenden van Tata Steel in IJmuiden vertelden in podcast De Dag hoe het is om naast een fabriek te wonen die al jaren bekritiseerd wordt vanwege de overlast en vervuiling.


Longkanker komt er bijvoorbeeld zo'n dertig procent vaker voor dan in de rest van Nederland, in sommige postcodegebieden zelfs vijftig procent. Voor Erwin Duin, net vader geworden, reden om te vertrekken. Sanne Walvisch twijfelt, maar blijft toch in Wijk aan Zee wonen. Ze is een van de drijvende krachten achter de massa-aangifte tegen Tata.

De podcast De Dag is met zomerstop tot 23 augustus. Tot dan verschijnt elke werkdag De Zomerdag, waarin een selectie van opvallende gesprekken uit de afgelopen maanden herhaald wordt.

#890 - De Zomerdag: als je naast Tata Steel woont - De Dag

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie