Naar homepage
Binnenland

Dit mag je vandaag niet missen op NPO Radio 1

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Dit mag je vandaag niet missen op NPO Radio 1

Elke dag vind je op deze pagina een artikel met een selectie van het beste dat vandaag op NPO Radio 1 te horen is. Het gaat dan bijvoorbeeld om bijzondere gasten, mooie reportages, groot nieuws en belangrijke sportwedstrijden. We kijken ook naar wat is geweest: wat is de moeite waard om terug te kijken of te luisteren?

Tips voor vandaag

Nieuwsshow: Toon Hermans
Vlaming Herman Van Hove vertelt in de Nieuwsshow over zijn hommage aan Toon Hermans. Verder in de Nieuwsshow: Aandacht voor het nieuwe televisieprogramma 'De pennen zijn geslepen', waarin bekende Nederlanders een thriller schrijven. De presentatie van de Nieuwsshow, 8.30 tot 11.00 uur, is in handen van Dieuwertje Blok en Peter de Bie.

Kamerbreed: Jan Paternotte, Julius Terpstra en Jan Roos
Drie kandidaat-Kamerleden, Jan Paternotte (D66), Julius Terpstra (CDA) en Jan Roos (VNL), schuiven aan bij Kamerbreed vanaf 13:00 uur met presentator Jan Mom. Wat is de ambitie van deze nieuwe generatie politici in de Tweede Kamer ?

WNL op Zaterdag: debat MH17
Komende woensdag 26 oktober is er in de Kamer een debat over de laatste stand van zaken met betrekking tot MH17. Bij WNL op Zaterdag tussen 15.00 - 17.00 uur een vooruitblik op dat debat met Han ten Broeke (VVD) en nabestaande Evert van Zijtveld.

En verder...

  • In Langs de Lijn En Omstreken: de kwalificatie van de Formule 1 in de Verenigde Staten, vanaf ongeveer 20.00 uur Nederlandse tijd. Daarnaast aandacht voor schaatsen: de opening van het marathonseizoen en handbal (Beneliga).
  • Ook in Langs de Lijn En Omstreken live verslag van de eredivisie. De volgende wedstrijden staan op het programma:

18.00 uur:
Go Ahead Eagles - FC Twente
19.45 uur:
PSV - Sparta
Roda JC - ADO Den Haag
20.45 uur
Willem II - FC Utrecht

Alle onderwerpen zijn onder voorbehoud. Kijk voor alle programma's en onderwerpen in de gids voor vandaag.

Gisteren gemist

Trombose: Niet iets waar je meteen aan denkt als het om jonge vrouwen gaat, maar het gebruik van anticonceptiepillen verhoogt de kans op trombose. Vier jaar geleden overleed de 17-jarige Laura Brussaard. De combinatie van de anticonceptiepil en een erfelijke afwijking in haar bloed zorgde voor trombose. Een bloedvat bij haar longen raakte verstopt en dat werd haar fataal.

Haar moeder wil meer aandacht voor het gevaarlijke probleem dat kan ontstaan na het gebruik van de pil en richtte de Stichting Project Laura op.

Hoe moeilijk kan het zijn? Dat vraagt cabaretier, ingenieur en columnist Jasper van Kuijk zich constant af. Emmie Kollau bespreekt met Van Kuijk design dat ons leven makkelijker zou moeten maken, maar het tegenovergestelde doet. Gaat esthetiek boven gebruiksgemak en waarom kunnen apparaten vaak niet gerepareerd worden?

Ster advertentie
Ster advertentie