Binnenland

Vandaag op NPO Radio 1: WK Wielrennen voor vrouwen, Jesse Klaver, Ryanair en 4 wedstrijden

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Vandaag op NPO Radio 1: WK Wielrennen voor vrouwen, Jesse Klaver, Ryanair en 4 wedstrijden

In Bergen wordt vandaag het WK op de weg voor vrouwen gereden. De Nederlandse selectie heeft met Anna van der Breggen, Annemiek van Vleuten en Marianne Vos meerdere favorieten voor de gouden medaille.

Slaagt een Nederlandse erin om de regenboogtrui te veroveren? NOS Langs de lijn doet met flitsen in de reguliere programmering live verslag van de wedstrijd in Noorwegen.Verslaggever is Gio Lippens.

Jesse Klaver, Wiebe Draijer en Jacques van den Broek

De economie groeit harder dan verwacht, maar niet alle Nederlanders merken dit nog in hun portemonnee. Daarom moeten de lonen omhoog, zei premier Rutte op Prinsjesdag. Zien de ondernemers ook ruimte voor loonsverhoging? Topondernemers Jacques van den Broek (Randstad) en Wiebe Draijer (Rabobank) en partijleider Jesse Klaver (GroenLinks) zijn te gast in Kamerbreed. Kees Boonman spreekt met hen over de staat van het land en hun verwachtingen van het nieuwe kabinet. De uitzending van Kamerbreed komt vanaf 13.00 uur live vanuit de Centrale Bibliotheek aan het Spui in Den Haag.

Burgerslachtoffers bij de strijd tegen IS

Nederland doet mee aan de strijd tegen IS. Het demissionaire kabinet heeft onlangs de missie met een jaar verlengd. Vanaf januari zal Nederland weer vier F-16's die kant op sturen. Maar wat weten we eigenlijk over deze missie? Volgens Airwars, een organisatie die de gevolgen van de luchtaanvallen in kaart probeert te brengen, zijn de coalitielanden niet transparant genoeg. Vooral Nederland. Er zou te weinig bekend zijn over het aantal burgerslachtoffers. Klopt dat? Is Nederland inderdaad niet transparant genoeg over de missie in Syriƫ en Irak? In Argos (vanaf 14.00 uur) een gesprek met drie gasten: Peter Wijninga, oud-luchtmachtofficier en defensiedeskundige bij The Hague Centre for Strategic Studies; oorlogsverslaggever Sinan Can; Sadet Karabulut, Tweede Kamerlid voor de SP.

Ryanair, E-nummers en de zin van uitvaartverzekeringen

In Radar Radio gaat het (vanaf 15.00 uur) over de problemen rondom budgetmaatschappij Ryanair dat veel vluchten annuleert en daarmee duizenden reizigers dupeert. Ook: hoe goed zijn E-nummers? Voedingsdeskundige Loethe Olthuis geeft antwoord op die vraag. Verder: wat heb je aan een uitvaartverzekering?

Eredivisie

In de eredivisie worden vanavond 4 wedstrijden gespeeld. Koploper Feyenoord speelt vanaf 19.45 uur thuis tegen NAC. Heerenveen speelt vanaf 18.30 uur uit tegen Willem II en kan bij winst - al is het maar voor heel even - koploper worden. NOS Langs de Lijn doet live verslag van de wedstrijden vanaf 19.00 uur.

  • 18.30 uur Willem II - SC Heerenveen. Verslag: Jan Vincent van Zuiden
  • 19.45 uur Heracles - Roda JC. Verslag: Andy Houtkamp
  • 19.45 uur Feyenoord - NAC. Verslag: Arman Avsaroglu
  • 20.45 uur ADO Den Haag - Sparta. Verslag: Richard van der Made


Een fijne zaterdag!

Ster advertentie
Ster advertentie