Binnenland

Heeft iedereen recht op een autobiografie?

foto: www.avrotros.n
  1. Nieuwschevron right
  2. Heeft iedereen recht op een autobiografie?

[AVROTROS] In de Nieuwsshow bespreekt een recensent elke week drie boeken in de Boekenrubriek. Deze week is de beurt aan gastrecensent en NRC/Handelsblad-criticus Atte Jongstra.

Meer en meer mensen publiceren tegenwoordig een autobiografie, al dan niet met hulp van een ghostwriter. De vraag is natuurlijk: heb je iets te vertellen? Moet je leven niet eerst ‘af’ zijn voor je memoires schrijft?

My Way - Monica Geuze

Vlogster Monica Geuze (22, half miljoen volgers op Instagram) heeft haar ‘allereerste boek ’ gepubliceerd. My way. Grote letters, maar toch 192 bladzijden.

Wonderful days - Mental Theo

Dan is er Wonderful days van DJ Mental Theo (262 pagina’s). Een oudere jongere intussen. Een bestaan van draaien, doordraaien ook. Ups en downs, vaak op en neer als de konijnen.

De avonturen van een geniale verleider - Laurence Bergreen

Een casanova? De echte 18de eeuwse Casanova kan er tegen opbieden. In bedavonturen, maar ook in de lengte van zijn autobiografie: 6000 bladzijden. Een vergelijkend onderzoek, aan de hand van een nieuwe biografieën over bewegelijke bestaan, liefde en lust. Maar vooral over: aandacht

Ster advertentie
Ster advertentie