Binnenland

Sportzomer vandaag: Touretappe kan twee kanten op

foto: Bauke Mollema - ANPfoto: Bauke Mollema - ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Sportzomer vandaag: Touretappe kan twee kanten op

Het kan twee kanten op met de Touretappe van vandaag. De sprintploegen hopen uiteraard op een massasprint maar het zou ook zomaar kunnen dat een outsider er met de zege vandoor gaat. Vandaag wordt de langste etappe van de week (208,5 kilometer) verreden, die voert van Montélimar naar Villars-les-Dombes.

Natuurlijk is er op NPO Radio 1 vooral aandacht voor de nasleep van de gebeurtenissen in Turkije en de aanslag in Nice. Lees hier meer over de aangepaste programmering.

In de Tour rijdt Froome nog steeds in het geel. Met drie colletjes van de vierde categorie zal het niet zo'n probleem worden om die vandaag te behouden.

Zo ziet de etappe van vandaag eruit:

De finish van de etappe wordt rond 17.10 uur verwacht en is natuurlijk live te volgen via NOS Radio Tour de France. Gio Lippens (bij de finish) en Sebastiaan Timmerman (op de motor) doen verslag vanuit Frankrijk.

Tennis en Hiddink

In de Davis Cup-wedstrijd tussen Nederland en Rusland is vandaag één wedstrijd: de koppels Wesley Koolhof/Matwé Middelkoop en Aslan Karatsev/Konstantin Kravtsjoek spelen tegen elkaar. Koolhof vervangt dubbelspecialist Jean-Julien Rojer, die zich moest afmelden met een blessure. De stand in het Davis Cup-duel is 2-0 in het voordeel van Rusland.

Om 19.00 uur strijkt Tour d'Hollande neer op het grootste Nederlandse waddeneiland: Texel. Presentator Floris Prenger ontvangt culinaire gasten Jaco Spek en Kees Groenewoud. Ze stoken zelf gin en wodka... wat is de ideale mix op zo'n eiland?

Vanaf 19.30 uur praat Coen Verbraak een uur lang met voetbaltrainer Guus Hiddink.

Ster advertentie
Ster advertentie