Binnenland
NOSNTR

Horecaondernemer tevreden met coronapas: 'Telefoon weer roodgloeiend'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Horecaondernemer tevreden met coronapas: 'Telefoon weer roodgloeiend'

Een week na invoering van de coronatoegangspas is de discussie erover nog niet geluwd. Het leidde tot felle protesten in grote steden en bedreigingen, onder meer aan het adres van burgemeester Sharon Dijksma van Utrecht. Hoe gaat dit in de rest van Nederland?

In Nieuws en co vertellen burgemeester Martijn Dadema van de Overijsselse gemeente Raalte en Inge de Koning, restauranteigenaar in de gemeente hoe het er bij hen aan toe gaat.

In gesprek blijven

Dadema vertelt dat hij geen grote problemen ondervindt met de coronapas. Hij begrijpt dat het meer werk is voor ondernemers, en probeert vooral in gesprek gaan met ondernemers. "Het vergt echt wel extra inzet voor horecaondernemers. Van alle gasten zo'n pas scannen is toch wel een behoorlijke belasting. Soms leidt dat tot moeilijke gesprekken. Daar willen we graag bij helpen, in plaats van dat we meteen gaan handhaven."

Ook met sceptici probeert hij zo veel mogelijk te blijven praten. "Ik ben natuurlijk burgemeester voor iedereen, maar ik ga wel in gesprek met mensen die het er niet mee eens zijn. Niet om te overtuigen, maar wel om te praten."

Telefoon roodgloeiend

Restauranteigenaar Inge de Koning ervaart zelf weinig belasting op dit moment. "Wij ervaren eigenlijk meer voordeel dan nadeel van de maatregelen: de telefoon staat weer roodgloeiend en we hoeven geen 1,5 meter niet meer te houden."

Hoe gaan burgemeesters en horecaondernemers in de rest van het land om met de coronapas?

Ster advertentie
Ster advertentie