Binnenland

Podcast De Dag: Wiebes en de breuk in het vertrouwen van Groningers

NOS
foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Podcast De Dag: Wiebes en de breuk in het vertrouwen van Groningers

Het was weer zo'n dag gisteren in de Tweede Kamer. Een tribune vol boze Groningers, Kamerleden die hun best deden de verontwaardiging van velen te vertalen in vragen aan de minister. En een minister onder vuur: Eric Wiebes.

Hij zit er nog geen jaar. Aanvankelijk leek iedereen blij met hem, maar inmiddels lijkt hij zijn krediet bij de Groningers te hebben verspeeld nu hij de versterking van bepaalde woningen tijdelijk stil legt. Groningers zitten nu weer in onzekerheid. Waarom is dit besloten? En kan hij de breuk in het vertrouwen repareren? Politiek commentator van de NOS Marleen de Rooy praat ons bij.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Verder in De Dag

  • De paus en de maffia. De paus heeft deze week in het Italiaanse Ostia opgeroepen actie te ondernemen tegen de maffia. Dat is traditie voor pausen. Die roepen eigenlijk heel vaak op tot actie tegen de maffia. Frappant is dat die maffia zelf doorgaans heel vroom is. Hoe valt dat eigenlijk te rijmen? Theoloog Frank Bosman vertelt ons over deze twee werelden.
  • Zwolle krijgt een wereldprimeur: namelijk een plastic fietspad. In september wordt een stuk van 30 meter aangelegd als proef.

De Dag: Geen tijd om live naar de radio te luisteren? Dan heeft NPO Radio 1 De Dag voor je, een nieuwspodcast met verdiepende verhalen bij het gesprek van de dag. Elke werkdag te vinden op iTunes, Stitcher, Soundcloud en nporadio1.nl/podcast.

Ster advertentie
Ster advertentie