Binnenland

Vandaag op NPO Radio 1: schrijver Peter Buwalda

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Vandaag op NPO Radio 1: schrijver Peter Buwalda

Schrijver Peter Buwalda vertelt over de tribute aan de Amerikaanse schrijver Truman Capote dat vanavond in Paradiso plaatsvindt, bobsleeër Akwasi Frimpong gaat voor goud op de Winterspelen en Corine Hartman vertelt over haar boek Sluipend gif. Dit en meer hoor je vandaag op NPO Radio 1.

Peter Buwalda
Vanavond staat Paradiso de hele avond in het teken van de Amerikaanse schrijver Truman Capote (Tribute to Truman Capote). De aanleiding hiervoor is het verschijnen van de Nederlandse vertaling van de bundel korte verhalen van Capote. Daarmee wordt het startschot gegeven voor de Week van het Korte Verhaal.

In Paradiso gaat het onder meer over het hele oeuvre van Capote, met in het bijzonder de non-fictie roman In Cold Blood. Peter Buwalda, schrijver van Bonita Avenue is een groot bewonderaar en leest een passage voor uit In Cold Blood. Connie Palmen en Wilfried de Jong zijn ook fans en zullen ook ten tonele verschijnen. In het NOS Radio 1 Journaal spreekt Jurgen van den Berg rond 9.15 uur met Buwalda.

Akwasi Frimpong gaat voor goud
Akwasi Frimpong, de Ghanese Amsterdammer gaat voor skeleton-goud op de Winterspelen in Peking van 2022. Frimpong bereikte eerder al bijna de top als hardlooptalent, maar een peesblessure zorgde ervoor dat de kwalificatie voor de Spelen van Londen 2012 mislukte. Vervolgens ging hij bobsleeën. Hij was in de race om met het Nederlandse team mee te gaan naar de Winterspelen in Sotsji, maar viel op het laatste moment af. Maar in 2022 gaat Frimpong voor goud. Vanavond is hij te gast in Langs de Lijn En Omstreken en vertelt over zijn droom.

Corine Hartman
Donderdag verschijnt ‘Sluipend gif’, het nieuwe boek van Corine Hartman. Voor deze thriller liet zij zich inspireren door het waargebeurde familiedrama van de Franse Jacqueline Sauvage, die meer dan 47 jaar door haar man werd mishandeld en hem uiteindelijk vermoordde. Euthanasie en mentale ziekten zijn andere grote thema’s in dit boek. Vanavond om 19.00 uur vertelt Hartman in Radio Kunststof meer over haar boek.

En verder...

  • Vanavond om 20.45 uur strijdt Paris Saint Germain tegen Barcelona in kwartfinale van de Champions League. Andy Houtkamp doet verslag in Langs de Lijn En Omstreken.
  • In De Nieuws BV duikt Sander Collewijn in de wereld van poker.

Alle onderwerpen zijn onder voorbehoud. Kijk voor alle programma's en onderwerpen in de gids van vandaag.

Gisteren gemist

'Second opinion redde mijn leven'
Dat een mening van een andere arts lonend kan zijn, dat blijkt wel uit het verhaal van Ben Kaan. Toen in 2013 bleek dat hij prostaatkanker had, werd hem aanvankelijk verteld dat er niets meer aan te doen was. Kaan vroeg een second opinion aan bij het Erasmus MC in Rotterdam. De artsen daar gaf hem een strohalm en gingen verder kijken. En niet veel later: "Ik geef je een iets dikkere strohalm. We gaan opereren!"

Sport met Erben Wennemars vanuit Zuid-Korea
Vandaag blikt Erben terug op het WK schaatsen in Zuid-Korea. Vanuit Gangneung vertelt Erben over het geheim van succescoach Jac Orie, hij sleepte met zijn ploeg Lotto-Jumbo, maar liefst zes wereldtitels in de wacht:

Ster advertentie
Ster advertentie