Binnenland
AVROTROS

Millennials: 'Het kapitalisme is kapot'

foto: CC/Neil Cummingsfoto: CC/Neil Cummings
  1. Nieuwschevron right
  2. Millennials: 'Het kapitalisme is kapot'

Millennials zijn klaar met het kapitalisme. Ze zien dat het vooral de rijken zijn die de vruchten plukken van het huidige economische systeem. Uit Amerikaans onderzoek blijkt dat meer dan de helft van de millennials de voorkeur geeft aan andere stromingen, zoals socialisme, fascisme en communisme.

In een nieuwe aflevering van de Jortcast bespreekt Jort Kelder met millennialdeskundige Tessa van Asselt, verbonden aan de Universiteit Utrecht, wat deze generatie zo dwars zit aan het kapitalisme. Ook onderwerp van gesprek is de documentaire Saving Capitalism (kijktip!) van Robert Reich, de oud-minister van arbeid onder Clinton.

Lees hier een eerder verschenen artikel van dr Kelder over vijf hardnekkige typeringen van millennials.

Zal de millennial zich uit onvrede verenigen en is een revolutie aanstonds? Eén ding lijkt duidelijk: het kapitalisme is dringend aan reparatie toe. Tot zover deze zeer beknopte samenvatting van dit gesprek met Tessa van Asselt, beluister het hele gesprek inclusief commentaar van dr Kelder hier in de Jortcast. Of download 'm alvast voor straks in de auto, op de fiets, tijdens het sporten of voor het slapengaan!

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie