Binnenland
NOS

Tankstations willen eten en drinken verkopen tijdens avondklok

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Tankstations willen eten en drinken verkopen tijdens avondklok

Eigenaren van tankstations willen van Den Haag iets minder strenge regels voor de avondklok. Tankstations mogen tijdens de uren van de avondklok open zijn, maar alleen voor brandstof en aanverwante zaken. Koffie en een gevulde koek verkopen mag niet tussen 20.45 uur en 06.00 uur.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Dat is vooral praktisch niet te doen, zegt Ewout Klok van de Belangenvereniging Tankstations (BETA) in het NOS Radio 1 Journaal. Kloks eigen tankstation is normaal gesproken tot 23.00 uur geopend. In de laatste twee uur van de avond moet hij volgens de regels eten en drinken afdekken en de stekker uit het koffieapparaat halen.

Calimero

De BETA stuurde met de Bovag en Transport en Logistiek Nederland een brief naar Den Haag met het verzoek of tankstations helemaal open mogen blijven, zodat vrachtwagenchauffeurs of zorgmedewerkers een broodje kunnen halen of naar het toilet kunnen.

"Het gaat mij niet om de omzet", benadrukt Klok. "Ik wil ook niet de calimero uithangen. Het is vooral uit praktisch oogpunt, dat we het helemaal moeten afdekken."

Het ministerie heeft laten weten dat er geen uitzondering wordt gemaakt voor tankstations.

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie