Binnenland
AVROTROS

Films die je niet mag missen als de bioscopen straks weer open gaan

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Films die je niet mag missen als de bioscopen straks weer open gaan

In Los Angeles zijn vannacht de Oscars uitgereikt. Dramafilm Nomadland is de grote winnaar. Dit jaar vanwege corona geen knallende openingsact en met slechts 170 mensen fysiek aanwezig op de ceremonie. Waar kunnen we deze films bekijken en wat mogen we nog verwachten? Dat vertelt filmjournalist Noa Johannes in Blok&Toine.

Video niet beschikbaar

Grote kans dat jij Nomadland nog helemaal niet hebt gezien. Het was dit jaar vanwege corona geen eis dat de film in de bioscoop is verschenen. "Dit jaar was er meer een podium voor kleinere films en films die op streamingdiensten zijn verschenen", zegt Johannes.

Andere oscarwinnaars zijn al wel te zien via streamingdiensten, zoals Netflix, Amazon Prime of Disney+. Nomadland verschijnt aanstaande donderdag op Dinsey+.

Welke films kunnen we nog verwachten?

Volgens het stappenplan van het kabinet kunnen de bioscopen vanaf 26 mei weer open. Hoeveel mensen er dan in een zaal mogen en of we de dan ook direct de ultieme beleving met popcorn krijgen, is nog even afwachten.

"Er komen in in ieder geval genoeg films aan waar we ons op kunnen verheugen", vertelt Johannes. "Steven Spielberg komt met de film West Side Story. Ook komt er nog een nieuwe Marvel-film Eternals."

De grote Hollywood films die we in ieder geval nog mogen verwachten en waarvan de premières door corona zijn uitgesteld, zijn de nieuwe James Bond-film en de Marvel-film Black Widow. De releasedatum van de nieuwe James Bond film No time to die staat nu op 30 september 2021. Black Widow kunnen we 9 juli verwachten.

Ook komen er een aantal grote Nederlandse films uit, zoals de De Slag om de Schelde en De Oost, een film over de Nederlandse onafhankelijkheidsoorlog.

Streamingdiensten concurreren met bioscopen

Streamingdiensten floreren sinds de coronacrisis en concurreren met hun aanbod steeds meer met de bioscopen. We kennen onderhand behoorlijk wat streamingdiensten: Netflix, Amazon Prime, Disney+, Videoland, Pathé Thuis.

Hoe kies je de dienst die bij jou past? "Ze hebben allemaal iets te bieden", zegt Johannes. "Grote spelers qua filmaanbod zijn Netflix, Amazon Prime en Disney+. Videoland blinkt vooral uit in hun eigen aanbod aan series. Het is maar net waar je van houdt."

Blok&Toine

Mischa Blok en Toine van Peperstraten zoomen in op wat het nieuws voor jou betekent en zijn daarbij ook geïnteresseerd in jouw ervaringen. Maandag tot en met donderdag van 14.00 tot 16.00 uur.

Ster advertentie
Ster advertentie