Binnenland
NOS

Podcast De Dag: waarom blijven piloten werken voor Ryanair?

foto: EPA/NOSfoto: EPA/NOS
  1. Nieuwschevron right
  2. Podcast De Dag: waarom blijven piloten werken voor Ryanair?

Nederlandse piloten van Ryanair willen staken en sluiten zich daarmee aan bij collega's in Duitsland, Ierland, Zweden en België. De prijsvechter ligt al langer onder vuur vanwege de werkomstandigheden. Joost van Doesburg van Vereniging Nederlandse Verkeersvliegers legt uit waarom het niet voor elke piloot even makkelijk is om bij een andere luchtvaartmaatschappij aan de slag te gaan.

{podcast audio="54071" caption="De Dag #133: Waarom blijven piloten bij Ryanair werken? l Is de World Dog Show slecht voor honden? " }

"De vraag naar piloten is het afgelopen jaar gestegen, maar het zijn vooral net-afgestudeerde piloten die daarvan profiteren."

En Martin Gaus bespreekt de voors en tegen van de World Dog Show, waarvoor deze week 33.650 honden en hun baasjes zijn afgereisd naar Amsterdam. Kritiek op fokkers vanwege rashonden is de afgelopen jaren toegenomen, vertelt Gaus. "Maar dat betekent niet dat je de World Dog Show moet afschaffen. Een hondenshow als deze heeft een voorbeeldfunctie. Met afschaffen krijgen fokkers juist een vrijbrief voor wanpraktijken."

Hoera! De Dutch Podcast Awards!

De Dag is genomineerd voor de Dutch Podcast Awards van BNR in de categorie Nieuws en Politiek. We waarderen het enorm als je op ons wil stemmen. Dat kan hier

Ster advertentie
Ster advertentie