Binnenland
NOS

'Leerlingen moeten les krijgen over het Wilhelmus'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. 'Leerlingen moeten les krijgen over het Wilhelmus'

De vier formerende partijen willen dat scholen leerlingen les gaan geven over het Wilhelmus, schrijft het AD. De krant citeert voor de tweede dag op rij uit conceptteksten voor een eventueel regeerakkoord tussen VVD, CDA, D66 en ChristenUnie.

Leerlingen zouden meer moeten leren over de tekst, de betekenis en de melodie van het volkslied. Zulke lessen zouden er ook moeten komen over de grondwet. Volgens het AD willen de partijen ook dat jongeren op hun achttiende verjaardag een boekje krijgen over de geschiedenis van Nederland. Een D66-plan voor lessen over kolonialisme en slavernij zou het niet hebben gehaald.

Politiek verslaggever Joost Vullings noemt het "heel bijzonder" dat er nu twee keer achter elkaar een stuk uitlekt. Volgens hem gaat het om teksten die van de informateur afkomen en uitgedeeld worden aan de vier onderhandelende partijen. "En dat belandt dan in de krant. Dat zal wederom nerveus stemmen, maar de inhoud van dit document is wel een stukje minder politiek gevoelig dan het document van gisteren."

Tot op heden kwam er vrijwel niets naar buiten over de vorderingen aan de formatietafel. Dat dat gisteren wel gebeurde, met een bericht over een compromis op medisch-ethische onderwerpen, leidde tot frustratie bij de vier partijen. Vooral ChristenUnie-voorman Segers reageerde geërgerd.

Onze verslaggever Roel Pauw was vanochtend in vorstelijk Baarn en sprak er daar met inwoners over.

Video niet beschikbaar

Ster advertentie
Ster advertentie