Binnenland

Vandaag op NPO Radio 1: Eredivisie en een goede sfeer tijdens Kerst

foto: Pixabayfoto: Pixabay
  1. Nieuwschevron right
  2. Vandaag op NPO Radio 1: Eredivisie en een goede sfeer tijdens Kerst

De laatste wedstrijden in de eredivisie voor de winterstop worden vandaag gespeeld. Wie eindigt op de laatste plaats? En weet AZ nog op een gelijk aantal punten te komen met Ajax? Verder: De soms onduidelijke voorwaarden bij cashback- en kortingsacties en hoe houd je de sfeer goed tijdens de kerstdagen als je je familie over de vloer krijgt? Dit en meer hoor je vandaag op NPO Radio 1.

Hoe bewijs je waar je huis stond?

Eritreeƫrs die naar Nederland komen hebben recht op asiel. Maar wat als ze niet kunnen bewijzen dat ze uit Eritrea komen? In een speciale kerstuitzending vertelt Argos hoe Eritrese asielzoekers de weg kwijtraken in het bureaucratische woud van de IND. In hun zoektocht naar bewijs van wie zij zijn, wenden ze zich noodgedwongen tot de Eritrese ambassade. Nota bene de autoriteiten van het land waaruit ze gevlucht zijn. Argos legde de hand op een geheime opname van wat er vervolgens precies in de ambassade gebeurt.

Luister vanaf 14.00 uur naar Argos op NPO Radio 1.

Radar Radio

Je koopt een televisie en daarna mag je bij de producent een fijne korting aanvragen. Of je kan een zilveren armband cadeau krijgen nadat je inkopen deed bij de plaatselijke juwelier. Zulke cashback-acties, waarbij je achteraf korting krijgt, lopen niet altijd goed. Ze leiden ook tot onaangename verrassingen, zoals winkels die ineens niet mee blijken te doen.

En hoe voorkom je geruzie aan tafel, vervelende aangeschoten gasten, jengelende kinderen, of een totaal verpeste kerstsfeer? Samen met een mediator geeft Radar tips hoe je de sfeer gezellig houdt.

Dit en meer vanaf 15.00 uur in Radar Radio op NPO Radio 1.

Eredivisie

De laatste wedstrijden voor de winterstop worden dit weekend gespeeld. Lukt het AZ is punten aantal gelijk te komen met Ajax en wie moet het met de laatste plaats doen? Volg de duels vanaf 18.30 uur in Langs de Lijn op NPO Radio 1.

Het programma voor vandaag:

18.30 uur:
NAZ - FC Utrecht | Ragnar Niemeijer doet verslag
19.45 uur:
AZ - SC Heerenveen | Andy Houtkamp doet verslag
PSV - Vitesse | Richard van der Made doet verslag
20.45 uur:
Excelsior - Twente | Arman Avsaroglu doet verslag

Fijne zaterdag!

Ster advertentie
Ster advertentie