Binnenland

Vandaag op NPO Radio 1: Vaarwel Nederland en antidepressiva

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Vandaag op NPO Radio 1: Vaarwel Nederland en antidepressiva

Dr Kelder en Co kijkt vandaag naar de Europese schuldenberg, Radar Radio zorgt ervoor dat jij in vorm bent voor de zomer en over in vorm gesproken: Omroep Max komt vandaag met een speciale uitzending over het thema emigratie. Ten slotte behandelt Argos het 'consensusdocument' over het gebruik van antidepressiva.

Emigratiegolf

Dit jaar is het precies 70 jaar geleden dat de grote naoorlogse emigratiegolf begon. Naar aanleiding daarvan maakte Omroep Max de televisieserie Vaarwel Nederland. En vandaag zendt de omroep op NPO Radio 1 van 19.00 tot 22.00 uur een speciale uitzending rond het thema emigratie uit.

Ellis de Bruin ontvangt gasten als filosoof Marli Huijer en journalist Hylke Speerstra om te praten over emigratie vroeger en nu.

Schuldenberg

Economische lijken we weer de goede kant op te gaan, maar de enorme Europese schuldenberg hangt als een zwaard van Damocles boven onze muntunie. Kan de euro een volgende crisis aan en wat is er voor nodig om gezamenlijk die klappen op te kunnen vangen? En dan de hamvraag: wie gaat dat betalen?

Bij Dr Kelder en Co licht Dr. Christiaan van der Kwaak toe welke risico’s we lopen, hoe we die klappen op kunnen vangen wie de rekening gepresenteerd krijgt.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Antidepressiva

Meer dan een miljoen mensen slikken antidepressiepillen. Ongeveer een kwart van hen heeft last van ontwenningsverschijnselen als ze er mee stoppen. De pillen zijn niet te koop in voldoende kleine dosering om goed geleidelijk af te kunnen bouwen.

Een eigenwijze apotheker en een chemicus verzonnen een oplossing: taperingstrips. Die lijken te helpen maar de verzekering weigert ze te vergoeden. Daarover maakte Argos in december een uitzending. Toen berichtten ze ook dat er een polderoverleg is gestart van huisartsen, psychiaters en apothekers. Daar is nu iets uitgekomen, een ‘consensusdocument’.

Psychiater Jim van Os, deskundige op het gebied van antidepressiva, heeft het gelezen en is er niet tevreden over. Waarom niet? Hij vertelt erover in Argos, tussen 14.00 en 15.00 uur.

Zijn onze gegevens veilig?

Afgelopen week was Facebook volop in het nieuws. Persoonsgegevens van vijftig miljoen consumenten lagen op straat. Hoe heeft dit kunnen gebeuren en hoe kan je je persoonsgegevens veiligstellen op Facebook? Radar Radio helpt je erbij.

Verder vandaag bij Radar: de zomer is er al over drie maanden. Hoe kom je thuis in vorm? Samen met een fitnessdeskundige behandelen ze enkele nuttige tips.

Fijne zaterdag!

Ster advertentie
Ster advertentie