Binnenland

Vandaag op NPO Radio 1: Brazilië en Duitsland aan de bak op het WK en De Grote Vaderdagshow

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Vandaag op NPO Radio 1: Brazilië en Duitsland aan de bak op het WK en De Grote Vaderdagshow

Kanshebber Brazilië start vandaag aan het WK. De veelvoudige winnaar neemt het op tegen het altijd neutrale Zwitserland. Duitsland speelt tegen Mexico en de andere wedstrijd vandaag is Costa Rica tegen Servië. Verder is het vandaag Vaderdag en daarom neemt NPO Radio 1 het onderbelichte vaderschap onder de loep.

De starttijd voor het WK is 14.00 uur. Dan begint de wedstrijd Costa Rica tegen Servië. Bij de Zuid-Amerikanen speelt voor de Nederlandse voetballiefhebber bekende Bryan Ruiz mee. Ook bij de tegenstander speelt een oud FC Twente-speler mee, Dusan Tadic.

Het kampioenenbal

Duitsland tegen Mexico begint om 17.00 uur. Het wordt een lastige klus voor Mexico punten af te sprokkelen van een van de grote kanshebbers voor het kampioenschap. De Heersend kampioen heeft weer een een puike selectie in de gelederen en coach Joachim Löw weet hoe hij een team naar de titel moet leiden.

En als laatste begint Brazilië tegen Zwitserland, om 20.00 uur. Als er een ploeg een grotere kanshebber is om te winnen dan de Duitsers dan zijn het de Brazilianen. Met een frisse Neymar in de selectie en ijzersterke verdediging wordt het lastig de kanaries te verslaan. Weten de Zwitsers te stunten? Je hoort het op NPO Radio 1.

Verder op NPO Radio 1: De Grote Vaderdagshow

Vandaag wordt een dag voor vaders. Jochem Nühn en Ralph de Beer, bedenkers van het programma De Grote Vaderdagshow, spreken vaak met elkaar over het vaderschap. En veelal kwamen er vragen naar boven waarop niet even simpel een antwoord te bedenken was, of voor te vinden was. Hoewel er volgens de makers van de show wel boeken zijn in de trend van 'help ik word vader', blijft er nog altijd onbesproken en onderbelicht.

Om het onbesprokene bespreekbaar te maken is er daarom is er deze vaderdag De Grote Vaderdagshow: voor, door en over vaders. Want hoe combineer je bijvoorbeeld je rol als vader met andere rollen. Je vrouw en vrienden verdienen ook aandacht. Vandaag worden jonge en oude vaders voorzien van antwoorden, vanaf 10.00 uur tot 12.00.

#Metoo Guru

Het Boeddhisme staat in het Westen bekend als een vredelievende religie. De werkelijkheid is soms anders, seksueel grensoverschrijdend gedrag komt ook bij het Boeddhisme voor. Reporter Radio sprak met een Nederlandse vrouw die misbruikt is en die door de gesloten cultuur lange tijd het gevoel had haar verhaal niet kwijt te kunnen.

Hoe handelt de Boeddhistische gemeenschap in gevallen van seksueel grensoverschrijdend gedrag? Je hoort het vanaf 19.00 uur.

Legalisering permanent wonen op recreatiepark

Wat doe je op de woningmarkt als je je huis uit moet na een scheiding en je moeilijk een huis kunt vinden door het woningtekort of de hoge huurprijzen in Nederland. De oplossing? Onderdak vinden bij familie en vrienden, het Leger des Heils, of.. permanent wonen op een van de 1.500 recreatieparken in Nederland.

Bij Kwesties wordt er vanaf 20.00 uur weer gedebatteerd. Want het is verboden om op een recreatiepark te wonen, maar het gebeurt toch. In veel gemeenten wordt het al jarenlang gedoogd. De gemeente Oldenbroek heeft besloten het te legaliseren. Presentator Rob Oudkerk ontvangt in de bus politici uit de regio die het debat aangaan met mensen die op de recreatieparken willen wonen of die juist verdreven zijn.

De Kwestie Lucebert

Nu het stof rond de presentatie van Wim Hazeu’s biografie over Lucebert is neergedaald, onderzoekt Radio Doc de consequenties. Moet het werk van deze kunstenaar, met de kennis van zijn nazisympathie en antisemitisme op jeugdige leeftijd, anders worden beoordeeld? Hoe beschouwen de erven en andere betrokkenen bij het oeuvre de uiteenlopende interpretaties?

Een documentaire van Tom Rooduijn hoor je vanaf 21.00 uur bij Radio Doc. Met ontmoetingen met de kinderen, de uitgever en de biograaf van Lucebert en niet eerder opgerakelde citaten van de meester zelf uit het archief.

Fijne zondag!

Ster advertentie
Ster advertentie