Binnenland

Klassieker Feyenoord - Ajax: 'Spannende wedstrijd met veel doelpunten'

foto: NPO Radio 1foto: NPO Radio 1
  1. Nieuwschevron right
  2. Klassieker Feyenoord - Ajax: 'Spannende wedstrijd met veel doelpunten'

Het is zover: de topper Feyenoord - Ajax wordt vandaag gespeeld. Wie gaat er met de 3 punten naar huis? De wedstrijd is van begin tot eind te volgen op NPO Radio 1.

Ajax staat op dit moment op nummer 2 en Feyenoord op nummer 3, maar ze hebben een gelijk aantal punten. Het belooft een spannend duel te worden. De Kuip is vandaag het strijdtoneel. In eigen huis is Feyenoord standaard ijzersterk. De drie keer dat het duel in De Kuip werd gespeeld werd er twee keer 1-1 gelijk gespeeld en won Feyenoord één keer met 1-0 (KNVB-beker).

Bron: Printscreen Google

Commentator Arman Avsaroglu blikt alvast kort vooruit op de wedstrijd: "Feyenoord - Ajax is een wedstrijd tussen twee ploegen zonder al te veel vertrouwen. Ajax is al het hele jaar zoekende en Feyenoord verliest veel punten, veel meer dan vorig jaar. De vorm van de dag zal doorslaggevend zijn, want een echte favoriet is er vooraf niet."

Commentator Andy Houtkamp verwacht een spannende, gelijkopgaande wedstrijd met veel doelpunten: "Zoals altijd zal De Kuip het zeker ook moeten hebben van de twaalfde man."

Volg de wedstrijd Feyenoord Ajax vanaf 14.30 uur in NOS Langs de Lijn op NPO Radio 1.

De wedstrijden van vandaag

12.30 uur:
PSV-Heracles | Verslag: Ragnar Niemeijer
14.30 uur:
Feyenoord-Ajax | Verslag: Andy Houtkamp en Arman Avsaroglu
AZ-FC Utrecht | Verslag: Chris Wobben
16.45 uur:
SC Heerenveen-Vitesse | Verslag: Richard van der Made

Voorbeschouwing Bureau Sport

De mannen van Bureau Sport verwachten dat de klassieker Feyenoord - Ajax eindigt in een gelijkspel. Wat denk jij? Stem onder deze video!

Video niet beschikbaar

Fijne wedstrijden!

Ster advertentie
Ster advertentie