Binnenland

NPO Radio 1 Sportzomer: België, Max en hockeyvrouwen

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. NPO Radio 1 Sportzomer: België, Max en hockeyvrouwen

Vandaag extra veel sport op NPO Radio 1. Behalve het EK voetbal is er aandacht voor de tijdrit in de Ronde van Zwitserland, de hockeywedstrijd Nederland - Nieuw-Zeeland en wat doet Max Verstappen tijdens de kwalificatietraining voor de Grand Prix van Europa in Bakoe?

Sport in het groot, maar ook in het klein. Rond 13.45 uur wordt deel twee van de Sportdoc over VV Gersloot uitgezonden, de kleinste voetbalclub van Nederland. Jan Maarten Deurvorst maakte de tweedelige documentaire, deel 1 terugluisteren kan hier:

Het EK voetbal gaat natuurlijk ook gewoon door en hopelijk kunnen we deze keer wel juichen voor België. De zuiderburen verloren hun eerste wedstrijd van Italië en staan vandaag tegenover Ierland.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Samenvatting van de wedstrijd België - Italië

Alle wedstrijden van vandaag:

15.00 uur: België - Ierland (verslag van Frank Wielaard)
18.00 uur: IJsland – Hongarije (verslag van Richard van der Made)
21.00 uur: Portugal - Oostenrijk (verslag van Ragnar Niemeijer)

Maar er is ook atletiek, de NK Outdoor in het Olympisch Stadion in Amsterdam. Andy Houtkamp en Floris van Hoorn doen verslag.

Olympisch Stadion in Amsterdam - Foto: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed, via Wikipedia

Corné Hendriks is de verslaggever bij de hockeywedstrijd Nederland - Nieuw-Zeeland. Het duel wordt gespeeld voor de Champions Trophy. In het Zwitserse Davos wordt de tijdrit verreden voor de Ronde van Zwitserland. Het is de een na laatste dag van de ronde. Morgen is de finish, opnieuw in Davos.

De Thuisblijvers, Cécile Koekkoek, Özcan 'Eus' Akyol en Marcel van Roosmalen, geven tussen 13.00 en 14.00 uur weer hun ongezouten mening over het EK.

Tussen 14.00 en 15.00 uur laat Tante Es weer weten voor wie we vandaag moeten zijn op het EK.

De uitzendingen van NPO Radio 1 Sportzomer 2016 zijn ook te beluisteren als podcast.

Ster advertentie
Ster advertentie