Binnenland

Zien: dit was Koningsdag 2022 in Maastricht

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Zien: dit was Koningsdag 2022 in Maastricht

Het Koningshuis streek dit jaar op Koningsdag neer in de binnenstad van Maastricht. Bekijk hier de hoogtepunten van de extra Koningsdag-uitzending van de NOS op NPO Radio 1.

Wat is eigenlijk de band van Limburg met het Koninklijk Huis? In de uitzending vertelden de Maastrichtse zanger Erwin Brepoels, oud-gouverneur van Limburg Theo Bovens en Reinildis van Ditzhuyzen, historica en gespecialiseerd in het Koningshuis over die band:

Het vertrouwen in Willem-Alexander als koning is, na een forse daling vorig jaar, verder afgenomen. Minder dan de helft van de Nederlanders heeft vertrouwen in zijn functioneren, zo blijkt uit de NOS Koningsdag-enquête 2022, uitgevoerd door onderzoeksbureau Ipsos. In de uitzending vertelt verslaggever Jozephine Trehy over de enquête.

Verslaggever Onno Beukers is bij het slaan van de herdenkingsmunt voor het 30-jarige jubileum van het Verdrag van Maastricht.

Koning Willem-Alexander is blij dat hij weer Koningsdag kan vieren, vertelde hij tegen verslaggever Malou Petter. Natuurlijk is er ook kritiek, maar dat vindt hij alleen maar goed, 'Zolang het maar opbouwende kritiek is.'

En natuurlijk het hoogtepunt van de dag: Rowwen Hèze op een bomvol Vrijthof!

Ster advertentie
Ster advertentie