Binnenland

Beleef de Amerikaanse verkiezingen op NPO Radio 1

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Beleef de Amerikaanse verkiezingen op NPO Radio 1

Dinsdag 8 november 2016 kiezen de Amerikanen hun 45e president. De spannende race tussen Donald Trump en Hillary Clinton is op de voet te volgen via NPO Radio 1.

Op 7, 8 en 9 november zijn er elke dag vijf speciale uitzendingen over de presidentsverkiezingen. Om 09.30 uur, 11.30 uur, 13.30 uur en 15.30 uur is er een half uur lang verslag van Clintons en Trumps race naar Washington. Sven Kockelmann presenteert de twee ochtenduitzendingen en Margriet van der Linden neemt de middag voor haar rekening.

Tussen 19.00 en 20.30 uur is Jan Mom live te horen vanuit New Orleans, waar hij praat met Nederlanders die er wonen en werken.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Eva Jinek vraagt New Yorkers naar hun mening, de beste grappen uit de late-shows komen voorbij en er zijn reportages en interviews met onder andere Nederlanders in de VS.

Verkiezingsnacht

In de nacht van 8 op 9 november hoor je op NPO Radio 1 wie de nieuwe president van de Verenigde Staten wordt. Lara Rense en Chris Kijne presenteren in de nacht van dinsdag op woensdag live vanuit de Amsterdamse Melkweg zes uur lang Amerika Kiest, de Uitslagennacht. In de bijzondere live-uitzending komen de uitslagen binnen, geven Democraten en Republikeinen hun reactie en is er commentaar van gasten als Sanderijn Cels, Hans Anker, Laila Frank en Eelco Bosch van Rosenthal. Correspondent Arjan van der Horst doet verslag vanuit Washington.

Om 06.00 uur presenteert Jurgen van der Berg het NOS Radio 1 Journaal dat ook volledig in het teken staat van de uitslag van de presidentsverkiezing. Vanaf 09.30 zijn er dan weer de Amerika Kiest-uitzendingen. In de ochtend met een speciale extra lange uitzending van Standpunt.nl over de uitslag van de verkiezingen.

Op NPORadio1.nl kijken we al een aantal weken vooruit naar de verkiezingen, met verschillende invalshoeken. Dit is een selectie:

Ster advertentie
Ster advertentie