Binnenland

Vandaag op NPO Radio 1: Jubileum Vroege Vogels, Max Verstappen en WK Voetbal

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Vandaag op NPO Radio 1: Jubileum Vroege Vogels, Max Verstappen en WK Voetbal

Engeland - Panama (14.00 uur), Japan - Senegal (17.00 uur) en Polen - Colombia (20.00 uur) staan vandaag op het WK-programma. NOS Langs de Lijn doet vanaf 14.00 uur verslag van de wedstrijden in poule G en H. Maar er is meer: de Formule 1 is na vele jaren terug op het Circuit Paul Ricard in Frankrijk. Max Verstappen doet opnieuw mee voor het podium. En het is feest op NPO Radio 1: Vroege Vogels viert namelijk een jubileum.

40-jarig jubileum Vroege Vogels

Jochem Myjer kruipt op zondag (vanaf 7.00 uur) achter de microfoon van het programma Vroege Vogels. Voor de komiek, die bioloog en groot vogelliefhebber is, gaat hiermee een wens in vervulling. Samen met Menno Bentveld presenteert hij het 40-jarig jubileum van het natuurprogramma, dat afgelopen week ook nog eens de Zilveren Reissmicrofoon won.

NOS Langs de Lijn: Formule 1 en WK Voetbal

Harry Kane groeide tijdens het eerste duel van Engeland tegen Tunesië uit als nationale held door twee keer te scoren. Tegen Panama kan Engeland een beslissende stap zetten richting de volgende ronde. Weet de goalgetter van Tottenham vanmiddag opnieuw het net te vinden?

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

In Frankrijk staat voor het eerst sinds 2008 weer een Formule 1 race op het programma. Weet Max Verstappen opnieuw punten te scoren? NOS Langs de Lijn doet vanaf 16.10 uur verslag van de race.

Verder op NPO Radio 1:

Subsidies voor boeren onder vuur

Nederland is een boerenland en we zijn er goed in. We zijn het tweede exportland ter wereld wat betreft landbouwproducten. Dat klinkt als goed geld verdienen. Maar de Nederlandse boer kan niet zonder zijn subsidies. Vooral melkveehouders en akkerbouwers zouden niet kunnen bestaan als ze geen subsidie zouden krijgen. Toch wil een meerderheid van de boeren van subsidies af. Waarom vroeg verslaggever Benjamin de Bruijn zich af. Luister vanaf 19.00 uur naar Reporter Radio.

Debat: 'Mensen met weinig inkomen mogen geen huisdieren meer'

Steeds meer mensen geven hun huisdier weg omdat zij amper geld hebben. Verschillende gemeenten proberen de mensen met huisdieren te ondersteunen door een consult bij de dierenarts te betalen of door de dierenvoedselbank te financieren. Moet onze overheid die mensen helpen, zodat ze voor hun huisdieren kunnen zorgen? Of moet het verboden worden om huisdieren te hebben als je krap bij kas bent? Rob Oudkerk reist met de NPO Radio 1-bus af naar Bruchem om te praten over huisdieren en armoede in Nederland. Te gast, onder anderen: een hondenliefhebber met uitkering, medewerkers van een dierenasiel, een dierenarts en lokale en landelijke politici. Vanaf 20.00 uur bij Kwesties op NPO Radio 1.

{poll}

Ster advertentie
Ster advertentie