Binnenland

Sosha Duysker wint Philip Bloemendalprijs en is beste journalistieke presentatietalent
AVROTROS

foto: Philip Bloemendalprijsfoto: Philip Bloemendalprijs
  1. Nieuwschevron right
  2. Sosha Duysker wint Philip Bloemendalprijs en is beste journalistieke presentatietalent

Sosha Duysker heeft de Philip Bloemendalprijs gewonnen en mag zich het beste journalistieke presentatietalent noemen. De prijs werd uitgereikt in Stax&Toine. Sosha krijgt de eervolle titel en 3500 euro om te investeren in de carrière.

Voor de tiende keer is woensdag de Philip Bloemendalprijs uitgereikt in het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid. De prijs wordt om de twee jaar uitgereikt aan jong journalistiek presentatietalent. Dit jaar waren er een record aantal aanmeldingen.

3 genomineerden

De jury wist drie genomineerden te selecteren uit 28 aanmeldingen. Naast Sosha Duysker waren ook Ruben Leter (RTL Nieuws) en Sid van der Linden (NOS Radio) genomineerd.

Juryvoorzitter Jan Westerhof licht toe: "De jury meent te zien dat Sosha Duysker, Sid van der Linden en Ruben Leter zich onderscheiden door dat extra wat ze hebben ten opzichte van veel professionals, dat net iets meer de aandacht trekt bij de kijker/luisteraar. Dat je charme zou kunnen noemen, of overtuigingskracht. Die magische mix van persoonlijkheid en engagement."

Mieke Bloemendal

De prijs werd uitgereikt door de weduwe van Philip Bloemendal, Mieke Bloemendal. Zij introduceerde de prijs in 2002 na het overlijden van haar man. Philip Bloemendal, oftewel De Stem van Nederland, presenteerde veertig jaar het Polygoonjournaal. Hij hechtte veel belang aan goede taal en een goede uitspraak. Tijdens zijn leven gaf hij graag advies aan jonge talenten. "Ik heb nagedacht hoe ik het gedachtengoed van Philip kon voortzetten en kwam hier toen op uit. Ik ben erg dankbaar dat de prijs zo'n groot draagvlak heeft gekregen in de afgelopen jaren", aldus Mieke Bloemendal.

Soshka Duysker komt in een illuster rijtje met vorige winnaars: Eerder gingen Brecht van Hulten, Lucella Carasso, Wouter Zwart, Sofie van den Enk, Ajouad El-Miloudi, Luuk Ikink, Arman Avsaroglu, Eva Cleven en Saskia Houttuin er met de Bloemendalprijs vandoor.

Stax&Toine

Het middagmagazine Stax&Toine hoor je van maandag tot en met donderdag tussen 14.00 en 16.00 uur. Dionne Stax en Toine van Peperstraten nemen de luisteraar op een ontspannen eigenzinnige manier mee door het nieuws van de dag en spreken met gasten die iets bijzonders gaan doen. Muziek en lifestyle spelen een belangrijke rol in het programma.

Ster advertentie
Ster advertentie