Binnenland

Ten Cate bedankt voor Oranje: niet voldoende gesteund

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Ten Cate bedankt voor Oranje: niet voldoende gesteund

[NOS] Henk ten Cate heeft voor de eer bedankt om de nieuwe bondscoach van het Nederlands elftal te worden. Hij voelt zich niet voldoende gesteund door de KNVB. Dat meldt De Telegraaf.

"De baan van bondscoach is mij maandagavond toegezegd. Maar uiteindelijk heb ik besloten het niet te doen", laat de 62-jarige coach optekenen in De Telegraaf.

"Als je zo'n verantwoordelijke baan aanneemt, voor mij de meeste eervolle in het Nederlandse voetbal, is het essentieel dat de hele organisatie daar achter staat. Anders wordt het geen succes."

Van Breukelen

Ten Cate sprak afgelopen week in Abu Dhabi, waar hij op dit moment werkzaam is, verspreid over twee sessies acht uur met Hans van Breukelen. De samenwerking leek een kwestie van tijd.

Volgens De Telegraaf is het een hardnekkig gerucht dat de tijdelijke KNVB-baas Jean Paul Decossaux Van Breukelen heeft teruggeroepen.

Advocaat

Behalve met Ten Cate sprak Van Breukelen ook met Dick Advocaat, voor wie de weg nu vrij lijkt om opnieuw aan de slag te gaan bij Oranje. Advocaat was assistent van Danny Blind, maar besloot tussentijds te vertrekken bij de KNVB om bij het Turkse Fenerbah├že aan de slag te gaan.

Ster advertentie
Ster advertentie