Binnenland
NOS

Eerste presentator Met het Oog op Morgen overleden

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Eerste presentator Met het Oog op Morgen overleden

Journalist, columnist en radiomaker Han Mulder is overleden. In de jaren zeventig was hij de eerste presentator van NOS Met het Oog op Morgen.

Op de veertigste verjaardag van Het Oog in 2016, blikte Mulder terug op die eerste uitzending op 5 januari 1976. "Het programma is vrij snel geconstrueerd. Het staat me bij dat ik maar een week of twee voor de start wist wat de opzet zou zijn", vertelde hij tegen Wilfried de Jong.

"Dat gold trouwens voor alle presentatoren in die tijd. We zijn toen in een café bij het station in Bussum bijeen geroepen. Onder de strenge leiding van Kees Buurman is daar het skelet van het programma ineen gezet en dat is het altijd gebleven." Mulder heeft niets bewaard van de eerste uitzendingen. "Je ging er vanuit dat alles toch wel werd vastgelegd door de voorloper van Beeld en Geluid."

Journalist

De presentator werkte als journalist ook voor Brandpunt, Het Parool en het Leidsch Dagblad. In 1972 werd hij hoofdredacteur van de Leidse krant. In de laatste jaren van zijn leven schreef hij nog columns.

Han Mulder werd 83 jaar oud, hij overleed in zijn woonplaats Scheveningen.

In Memoriam: eerste presentator Han Mulder

Ster advertentie
Ster advertentie