Binnenland

Actiedag Giro 555 voor Sulawesi op radio en tv

foto: NPO Radio 1foto: NPO Radio 1
  1. Nieuwschevron right
  2. Actiedag Giro 555 voor Sulawesi op radio en tv

[NOS - RAD1] Op alle radiozenders en in veel televisieporgramma's van de NPO is vandaag aandacht voor de natuurramp op het Indonesische eiland Sulawesi. Daar zal verslag worden gedaan van de actie van Giro 555, waarmee samenwerkende hulporganisaties zoveel mogelijk geld ophalen voor de slachtoffers van het natuurgeweld op het eiland.

NPO Radio 1-presentator Henk van Steeg en NOS-verslaggever Martijn van der Zande vertellen in onderstaande video over de Giro 555-actie:

Video niet beschikbaar

Op Sulawesi zijn meer dan 2000 doden gevallen en naar schatting worden nog steeds 5000 mensen vermist. "De schade die de aardbeving en tsunami op Sulawesi hebben veroorzaakt is enorm en deze ramp verdient alle aandacht", zegt Shula Rijxman, voorzitter van de raad van bestuur van de NPO.

Vanaf 12.00 uur vanmiddag zit in museum Beeld en Geluid al een belpanel met bekende en minder bekende Nederlanders klaar om telefoontjes te beantwoorden.

Aan het einde van de avond, bij het televisieprogramma Pauw op NPO 1, wordt bekendgemaakt wat het voorlopige eindbedrag is.

Ster advertentie
Ster advertentie