Binnenland

Podcast #DeDag: Waarom pgb's en fraude hand in hand gaan

foto: ANP / NOSfoto: ANP / NOS
  1. Nieuwschevron right
  2. Podcast #DeDag: Waarom pgb's en fraude hand in hand gaan

De georganiseerde misdaad richt zich steeds vaker op fraude met het persoonsgebonden budget. Volgens de Volkskrant worden door criminelen zorgbureaus opgericht om bijvoorbeeld pgb-houders wietplanten te laten toppen. Journalist Judith Spanjers van Omroep Gelderland dook in de grootschalige pgb-fraude en vertelt welke misstanden ze ontdekte. "Deze cliƫnten zijn kwetsbaar, dus ze durven niet te klagen."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Sinds 2015 is bekend dat onkruidverdelger Roundup van Monsanto waarschijnlijk kankerverwekkend is. OneWorld-journalist Vincent Harmsen sprak in samenwerking met Reporter Radio met gedupeerde boeren en hobbytuiners. In De Dag vertelt hij zijn ervaringen.

Tot slot gaat verslaggever Mattijs van de Wiel mee op beverrattenjacht: waarom moeten deze dieren bestreden worden?

Hoe wat waar?

Elke werkdag staat er vanaf 12.00 uur een nieuwe podcast klaar op je favoriete podcastplatform, zoals iTunes, Stitcher, Soundcloud en nporadio1.nl/podcast. Vergeet je niet te abonneren! Dan ontvang je dagelijks een melding wanneer een nieuwe aflevering van De Dag verschijnt. De podcast is een gezamenlijke uitgave van NOS, KRO-NCRV, BNNVARA, AVROTROS, NTR, EO, VPRO, Omroep MAX en WNL op NPO Radio 1.

Ster advertentie
Ster advertentie