Binnenland
NOS

Nachtclubs en discotheken hopen snel op versoepelingen om te kunnen overleven

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Nachtclubs en discotheken hopen snel op versoepelingen om te kunnen overleven

Uitgaansgelegenheden als nachtclubs en discotheken willen een snellere versoepeling van de coronamaatregelen, anders vrezen ze voor hun voortbestaan.

"Het water staat ze absoluut aan de lippen. Als clubs het niet overleven, dan is dat kwalijk voor het nachtleven", zegt Thys Boer van N8W8, de Rotterdamse ondernemersclub op het gebied van nachtleven in het NOS Radio 1 Journaal.

"Het nachtleven in de stad verbreedt het blikveld, het biedt de mogelijkheid om zorgen te vergeten, en sociale banden worden verstevigd. Bovendien worden er intieme momenten gecreƫerd op de dansvloer, dat is uniek."

Op de coronapersconferentie van afgelopen woensdag werden wederom versoepelingen aangekondigd voor verschillende sectoren. Over nachtclubs en discotheken zei premier Rutte dat er op 1 september "een nieuw weegmoment" komt. Hiermee zijn zij de enige sector die sinds het begin van de coronacrisis nog niet te maken hebben gekregen met versoepelingen van de maatregelen.

Alternatief voor nachtleven

Een discotheek inrichten op anderhalve meter, is niet mogelijk, zegt Boer. "Dat is gewoon niet rendabel. Normaal zijn clubs gemiddeld twee dagen per week open, en dan moeten in korte tijd de vierkante meters terugverdiend worden. Maar ik hoor van ondernemers dat ze bereid zijn heel ver te gaan voor een druppel op een gloeiende plaat."

Boer wil dat er nagedacht wordt over alternatieven voor het nachtleven. "Ik heb niet het gevoel dat er voor het nachtleven tot nu toe alles is gedaan om mogelijkheden en kansen te onderzoek."

Verslaggever Vincent van Rijn ging langs bij poppodium Annabel in Rotterdam. Beluister hier zijn verslag en de reactie van Thys Boer daarop:

Ster advertentie
Ster advertentie