Binnenland

Vandaag op NPO Radio 1: WK Afstanden van start

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Vandaag op NPO Radio 1: WK Afstanden van start

De WK Afstanden gaat vandaag van start met de 3000 meter bij de dames en de 5000 meter bij de heren, de partijloze burgemeester is in opkomst en columniste Eva Hoeke over haar boek Als het maar niet op ons lijkt: het eerste jaar als ouders. Dit en meer hoor je vandaag op NPO Radio 1.

Start WK Afstanden
Vanaf vandaag is het Zuid-Koreaanse Gangneung vier dagen lang het toneel van het WK Afstanden. In de hal waar volgend jaar om de olympische medailles wordt gestreden, komen de beste schaatsers ter wereld bij elkaar. Dit zijn de Nederlandse deelnemers:

Bij de dames: Floor v/d Brand, Anice Das, Antoinette de Jong, Carien Kleibeuker, Marrit Leenstra, Jorien ter Mors, Yvonne Nauta, Sanneke de Neeling, Irene Schouten en Ireen Wüst.

Bij de heren: Jorrit Bergsma, Jan Blokhuijsen, Gary Hekman, Sven Kramer, Ronald Mulder, Dai Dai Ntab, Kjeld Nuis, Patrick Roest, Jan Smeekens, Kai Verbij en Douwe de Vries.

Dit is het programma van vandaag:

  • 3000 meter dames (start 09.15 uur Nederlandse tijd)
  • 5000 meter heren (start 10.35 uur Nederlandse tijd)

Sebastiaan Timmerman en Erben Wennemars doen vandaag verslag van het schaatsen op NPO Radio 1.

Partijloze burgemeester in opkomst
In Den Haag is de nieuwe burgemeester Pauline Krikke, gewoon lid van de VVD. Zij volgt haar partijgenoot Jozias van Aartsen op. Maar steeds vaker staan burgemeesters zonder politieke partij aan het roer van een gemeente. Ze zijn in opkomst; de partijloze burgemeesters. In De Nieuws BV zijn twee partijloze burgemeesters te gast: Annemarie Penn te Strake van Maastricht en Dagmar Oudshoorn van Uithoorn.

Columniste Eva Hoeke
Eva Hoeke is columniste voor Volkskrant Magazine. Ruim anderhalf jaar geleden kreeg ze samen met Marcel van Roosmalen, columnist voor het NRC en NPO Radio 1, een dochter. In het boek Als het maar niet op ons lijkt: het eerste jaar als ouders doet het journalistenkoppel verslag van hun gezinsleven. Eén ding werd snel duidelijk: beide ouders hadden de impact van een kind krijgen totaal onderschat. Hoeke is vanavond vanaf 19.00 uur te gast in Radio Kunststof.

Alle onderwerpen zijn onder voorbehoud. Kijk voor alle programma's en onderwerpen in de gids van vandaag.

Gisteren gemist

Groningers woedend na uitspraken Rutte in Jinek
Woest zijn ze in Groningen over de uitspraken die Mark Rutte gisteravond deed in talkshow Jinek. De premier zei daar dat er al 'heel veel geld' naar Groningen gaat om de aardbevingsschade te verhelpen. Hij reageerde daarmee op de Fakkeltocht die eerder die avond 4000 mensen in de stad op de been bracht. Annemarie Heite, wier huis instortte door de aardbevingen en de Groningse SP-gedeputeerde Eelco Eikenaar reageren hierop in De Nieuws BV: ''Die denigrerende toon, die laconieke houding. Onbegrijpelijk.''

Video niet beschikbaar

Ster advertentie
Ster advertentie