Binnenland

Het gevecht van zijn leven
EONOS

foto: Facebookfoto: Facebook
  1. Nieuwschevron right
  2. Het gevecht van zijn leven

Het leven lachte Robbie Hageman toe. De 27-jarige kickbokser had een fijn privéleven, een goed lopende sportschool en een fraai contract gesloten met Glory, de kickboksorganisatie waar ook Rico Verhoeven onder contract staat. Maar na een knock-out in december was dat plotseling anders. Een hersentumor dwong hem te stoppen met kickboksen en een heel ander gevecht aan te gaan.

Wanneer boksers een partij verliezen po knock-out zijn ze verplicht om een keuring te ondergaan. Na zijn nederlaag tegen de Rus Dmitri Meshikov onderging ook Robbie Hageman een MRI-scan. Daaruit kwam naar voren dat hij een gezwel in zijn hoofd heeft. In Langs de Lijn En Omstreken vertelde hij dat hij die hersenscan niet eens wilde ondergaan. "Ik dacht bij mezelf: dadelijk moet ik hem zelf betalen, kost toch een paar honderd euro. Ik denk laat die hersenscan maar mooi zitten."

Robbie Hageman deel I

Twee weken eerder werd Hageman geopereerd en werd een groot deel van de tumor weggehaald. Het deel dat achterblijft moeten de artsen in de toekomst onder controle zien te houden. Ondanks dat het een zware ingreep was is de Eindhovenaar blij met zijn herstel: "Ik moest zeven weken herstellen, maar ik heb vanmorgen alweer de eerste training gehad."

Robbie Hageman deel II

De kickbokser ontving niet alleen steunbetuigingen vanuit zijn eigen kickbokswereld, waaronder een videoboodschap van MMA-legende Connor McGregor, ook ontving hij berichtjes van PSV-spelers. Tijdens de wedstrijd tegen PEC Zwolle steunden PSV-fans hem met een groot spandoek.

De steunbetuigingen deden de kickbokser goed. Vooral tijdens zijn verblijf in het ziekenhuis. "Eigenlijk vanaf de dag dat ik kwam tot de dag dat ik ging heb ik berichten gekregen."

Robbie Hageman deel III

Ster advertentie
Ster advertentie