Binnenland
KRO-NCRV

Hans de Boer (VNO-NCW): 'Jesse Klaver levensgevaarlijk bezig, hij verspreidt fake news'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Hans de Boer (VNO-NCW): 'Jesse Klaver levensgevaarlijk bezig, hij verspreidt fake news'

'Jesse Klaver is levensgevaarlijk bezig, hij staat te liegen, en is straks verantwoordelijk voor 50.000 'klimaatwerklozen'. Hij verspreidt fake news en dat moet gezegd worden’, zegt de voorman van de werkgeversorganisatie VNO-NCW Hans de Boer in het radioprogramma 1op1 op NPO Radio 1.

Hans de Boer (VNO-NCW): ‘Jesse Klaver levensgevaarlijk bezig, hij verspreidt fake news en creëert 50

"Er wordt een beeld gecreëerd door Jesse Klaver van GroenLinks, dat de industrie niet alleen de grootste vervuiler is, maar ook nog eens niets betaalt. Klaver creëert hierdoor tegenstellingen die er niet zijn", zegt De Boer. Hij vindt dat Klaver 'fake news' brengt en ‘levensgevaarlijk’ bezig is.

Maandag lanceerde de lijsttrekker van GroenLinks een initiatiefvoorstel voor een CO2-heffing, waarvan de opbrengst bestemd is voor verlaging van de energierekening van burgers.

Volgens De Boer zijn de feiten als volgt: "De industrie is goed voor een kwart van de CO2-uitstoot, dat is veel, maar niet de meerderheid. Van de aanpak om CO2-uitstoot te reduceren is de industrie verantwoordelijk voor één derde. Van de subsidies die er zijn, krijgt de industrie één zesde. De industrie betaalt ook 15 miljard aan investeringen om Nederland klimaatneutraal te maken."

‘Klaver verantwoordelijk voor 50.000 klimaatwerklozen’

"Er gaan 50.000 werklozen komen in IJmuiden, Terneuzen, en Groningen. Dan moet Klaver daar gaan uitleggen dat hij die mensen werkloos heeft gemaakt. En ook Asscher mag dat uitleggen. Ze proberen beleid vanuit de binnensteden door heel Nederland uit te strooien. Dat moet afgelopen zijn. Het debat moet scherper worden gevoerd", vindt De Boer.

Ster advertentie
Ster advertentie