Binnenland

Van Oostveen vertrekt als directeur bij KNVB

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Van Oostveen vertrekt als directeur bij KNVB

[NOS] Bert van Oostveen vertrekt per 1 september als directeur betaald voetbal en voorzitter van het bestuur betaald voetbal bij de KNVB. Na zes jaar legt de 45-jarige Van Oostveen zijn functies neer. In december werd hij nog herbenoemd als voorzitter voor een periode tot 1 januari 2019.

Van Oostveen zegt dat hij de afgelopen zomerperiode gebruikt heeft om goed na te denken over zijn eigen toekomst. "De afgelopen tijd is mooi, maar tegelijkertijd bovenmatig intensief geweest. Veel projecten slaagden, veel ambities werden waargemaakt, sommige niet", zegt hij in een verklaring van de KNVB.

"Het was fijn om te werken in het betaald voetbal, maar tegelijkertijd moet je je ogen ook niet sluiten voor de realiteit. Die realiteit is dat leiderschap niet onbeperkt houdbaar is." Van Oostveen vindt het tijd voor een andere uitdaging binnen of buiten de sportwereld.

Met de komst van Hans van Breukelen als technisch directeur in Zeist leek het takenpakket van Van Oostveen al een stuk kleiner.

NOS-commentator Arno Vermeulen: 'Zijn vertrek komt door een optelsom van missers'

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.


De afgelopen periode kreeg Van Oostveen onder meer flinke kritiek na het mislopen van de EK-eindronde in Frankrijk van deze zomer. Van Oostveen was verantwoordelijk voor de aanstelling van Guus Hiddink en Danny Blind, waarbij al werd vastgelegd dat Blind de opvolger zou worden van Hiddink.
Ook over de gang van zaken rond het al dan niet laten degraderen van FC Twente kreeg de KNVB met Van Oostveen voorop veel kritiek. Zo sprak hij voor zijn beurt door in maart al te stellen dat er een grote kans was dat FC Twente geen betaald voetbal meer zou spelen het komende jaar.

Op verzoek van de KNVB blijft Van Oostveen nog even aan en zal hij zich meer dan voorheen gaan focussen op de rol van secretaris-generaal. Daarnaast is de bestuurder eerder al aangesteld als toernooidirecteur voor het EK voor vrouwen, volgend jaar zomer in Nederland.
Gijs de Jong wordt de opvolger van Van Oostveen.
Telegraaf-journalist Jaap de Groot en Simon Zwartkruis van Voetbal International op NPO Radio 1 over Oranje en het vertrek van Van Oostveen
Ster advertentie
Ster advertentie