Binnenland

Vandaag op NPO Radio 1: WK Schaatsen in Inzell en Eredivisie

NOS
foto: EPAfoto: EPA
  1. Nieuwschevron right
  2. Vandaag op NPO Radio 1: WK Schaatsen in Inzell en Eredivisie

De zaterdag bij NPO Radio 1 staat vooral in het teken van sport. 's Avonds vinden de vier avondwedstrijden van speelronde 21 in de eredivisie plaats, met onder anderen Heracles - Ajax en VVV - Willem II. Overdag is de derde dag van het WK afstanden in het Duitse Inzell in volle gang.

WK afstanden

Zaterdag 9 februari staat in het teken van de lange schaatsafstanden in het Duitse Inzell. Om 13.15 start de 5.000 meter voor de vrouwen, waar we Olympisch kampioene Esmee Visser en Carien Kleibeuker terugzien. Pakweg een uur later, 14.05 uur, starten de dames op de 1.000 meter.

De mannen starten om 15.05 op de kilometer, waar onder anderen Kjeld Nuis en Kai Verbij, net als eerder dit jaar in Italiƫ, tegenover elkaar staan.

Zaterdag wordt afgesloten met de langste rit van het WK, de 10.000 meter, waar Jorrit Bergsma en Patrick Roest een gooi doen naar de overwinning.

Eredivisievoetbal

De blik van Ajax is volgens coach Erik Ten Hag volledig op de wedstrijd tegen Heracles in Almelo gericht. Feit blijft dat woensdag de achtste finale in de Champions League tegen Real Madrid gepland staat. Hoe staat het met de focus van de Amsterdammers?

Later vandaag probeert Feyenoord zich tegen De Graafschap te herstellen van de nederlaag tegen Excelsior en knokken hoogvliegers VVV Venlo en Willem II om een playoff plek.

Overzicht van de eredivisiewedstrijden op zaterdag

18.30 uur Heracles-Ajax | Verslag: Andy Houtkamp
18.30 uur SC Heerenveen-PEC Zwolle | Verslag: Richard van der Made
20.45 uur VVV-Willem II | Verslag: Chris Wobben
20.45 uur Feyenoord-De Graafschap | Verslag: Ragnar Niemeijer

En verder...

Ster advertentie
Ster advertentie