Binnenland

‘Nucleaire ambities van Iran worden door Trump nu alleen maar aangemoedigd’

WNL
foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. ‘Nucleaire ambities van Iran worden door Trump nu alleen maar aangemoedigd’

Het besluit van de Amerikaanse president Donald Trump om uit de deal met Iran te stappen, zet Iraanse hervormers buitenspel en moedigt de nucleaire ambities van het Arabische land alleen maar aan. Dit zegt D66-buitenlandwoordvoerder Sjoerd Sjoerdsma, maar ook strafrechtadvocaat Jillis Roelse deelt in WNL Opiniemakers deze mening.

Roelse: “Trump behandelt de wereld zoals hij zijn eigen vrouw behandelt, Melania. Hij behandelt Europa als een voetveeg. Een schande voor het presidentschap daar.” Roelse vervolgt: “Hij geeft de geestelijken en de ayatollah’s geen groter cadeau dan door zich nu terug te trekken uit de atoomdeal.”

Jillis Roelse is het eens met de Franse president Macron, die juist voor meer deals en meer diplomatie pleit. Dat werkt volgens de advocaat beter dan juist de handen van het land af te trekken. Zo wordt isolatie voorkomen.

Daar is schrijver Celal Altuntas het mee eens: “Je moet macht op Iran blijven uitoefenen. Door je terug te trekken geef je het regime daar meer macht.”

Ster advertentie
Ster advertentie