Binnenland

Dit mag je vandaag niet missen op NPO Radio 1

foto: YOUTUBEfoto: YOUTUBE
  1. Nieuwschevron right
  2. Dit mag je vandaag niet missen op NPO Radio 1

Elke werkdag het beste dat vandaag op NPO Radio 1 te horen is. Bijzondere gasten, mooie reportages, groot nieuws en belangrijke sportwedstrijden. We kijken ook naar wat is geweest: wat is de moeite waard om terug te kijken of te luisteren?

Tips voor vandaag

Wonen op Utrecht Centraal
Julia Koopman gaat een week lang op Utrecht Centraal wonen. De NS plaatste vorige week een advertentie voor de bijzonder kamer vanwege de officiële opening van de stationshal op 7 december. De tijdelijke kamerbewoonster is voor de NS 'de ultieme tester' van alle vernieuwingen. Julia Koopman is vanochtend te gast in het NOS Radio 1-Journaal.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Stormloop op nieuwe kunstgrasvelden
Na een uitzending van Zembla ontstond begin oktober onrust over het rubber in kunstgrasvelden, dat kankerverwekkende stoffen zou bevatten. Er is inmiddels al veel vraag naar het verwijderen van SBR-granulaat en het aanleggen van nieuwe velden. EenVandaag brengt een bezoek aan de voetbalclub SV Valkenswaard waarin wordt gesproken over de noodzaak van het vervangen van SBR-granulaat en wie de rekening daarvoor betaalt.

Kindervredesprijs
De Kindervredesprijs wordt jaarlijks uitgereikt aan een kind dat zich op bijzondere wijze heeft ingezet voor kinderrechten en de situatie van kwetsbare kinderen. Marc Dullaert blikt vooruit op de genomineerden in De Ochtend.

En verder...

  • In het Lagerhuis discussiëren hulpverleners over de steeds grotere gevaren in conflictgebieden.
  • Tekenaar Jan van der Kooi schuift om 19.00 uur een uur lang aan bij Radio Kunststof. Zaterdag opent in het Natuurhistorisch Museum zijn tentoonstelling 'Orangs, Olifanten en Gorilla's'.

Alle programma's zijn onder voorbehoud. Kijk voor alle programma's en onderwerpen in de gids voor vandaag.

Gisteren gemist

'Het is frustrerend dat de moordenaar van onze dochter vervroegd vrijkomt.' Ruim twaalf jaar geleden werd Tinka van Rooij vermoord in een schuur. De dader, Arno N., kwam deze week vrij nadat hij twee derde van zijn straf had uitgezeten. De ouders van Tinka kunnen het maar moeilijk verkroppen. De SGP maakte deze week bekend dat het de vervroegde vrijlating van gedetineerden wil afschaffen. Gisteren vertelden de ouders van Tinka in Radio EenVandaag over de machteloosheid die ze voelen:

'Het zou toch zonde zijn als je tijdens een overval wordt aangehouden vanwege je bivakmuts.' Pieter Derks over de boerkawet:

Ster advertentie
Ster advertentie