Binnenland

Ajax-trainer Ten Hag tevreden na 6-0 zege: 'Uitstekende reactie gegeven'

NOS
foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Ajax-trainer Ten Hag tevreden na 6-0 zege: 'Uitstekende reactie gegeven'

Ajax heeft zich na een turbulente week, waarin puntenverlies werd geleden tegen sc Heerenveen (4-4) en Feyenoord (6-2), hersteld met een regelmatige overwinning. Thuis tegen een zeer matig VVV Venlo werd het 6-0.

Ondanks een overwicht had Ajax moeite om gaatjes te vinden. De eerste grote kans was voor Kasper Dolberg die een voorzet bij de eerste paal met zijn hak leek binnen te tikken. De boomlange doelman Lars Unnerstal kon nog net een hand achter de bal krijgen.

De dadendrang van de Limburgers stelde ondertussen weinig voor. Ajax had een vrije trap nodig om te scoren: Hakim Ziyech vond de bovenhoek.

Met een subtiel voorzetje vond Donny van de Beek kort na rust Dolberg, die met een flitsende beweging toesloeg: 2-0. Ajax oogde bevrijd, kreeg nu meer kansen en Tadic gleed de 3-0 binnen.

Echt flitsend werd het Amsterdamse spel echter niet, al tilden David Neres (via het been van verdediger Damian van Bruggen), Klaas-Jan Huntelaar (intikker) en Donny van de Beek (fraaie knal) in de slotfase de score nog wel naar 6-0.

Ajax-trainer Erik ten Hag over de zege op VVV

Ster advertentie
Ster advertentie