Binnenland
BNNVARA

Beleef de Lente: zie vogels broeden en eitjes uitkomen!

foto: Vroege Vogels/ThijsGlastrafoto: Vroege Vogels/ThijsGlastra
  1. Nieuwschevron right
  2. Beleef de Lente: zie vogels broeden en eitjes uitkomen!

Altijd al het liefdesleven van vogels in de lente willen aanschouwen? Wil je weten wat er nou gebeurt in zo'n nestje? Dan is dit het moment! 'Beleef de Lente' is weer begonnen. Vanochtend bij Vroege Vogels zijn de camera's in verschillende nestkastjes weer live. Dat betekent dus uren kijkplezier.

Webcams van ‘Beleef de Lente’ staan weer aan

En met het aangaan van de camera's is het gelijk raak: de bosuil heeft haar eerste ei gelegd. De bosuil is er elk jaar weer vroeg bij, omdat jonge bosuilen het nest verlaten op het moment dat andere vogels aan de jongen beginnen. Bosuilen eten behalve muizen namelijk ook kleine vogels. De komende maand houdt de bosuil zich voornamelijk bezig met broeden. Hier kun je het clipje van het ei zien.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Lepelaarkolonie en huiszwaluw

Beleef de Lente van Vogelbescherming Nederland trekt al jaren rond de één miljoen trouwe kijkers. Een aantal nestkast-toppers van voorgaande jaren komen weer terug. Maar dit jaar heeft Beleef de Lente ook weer nieuwe soorten. Zo worden nu naast het liefdesleven van de bosuil, steenuil, slechtvalk en ooievaar ook de perikelen van de lepelaarkolonie en de huiszwaluw gevolgd.

Behalve de live-beelden zijn op de site dagelijks korte filmpjes met hoogtepunten te zien. Daarnaast wordt per vogel een weblog bijgehouden door een deskundige die duiding geeft aan de beelden. En als klap op de vuurpijl is er een forum waar kijkers met elkaar kunnen praten over de vogels en hun vragen kunnen stellen aan de deskundigen. Een samenvatting van Beleef de Lente zal wekelijks te zien bij Vroege Vogels op tv (NPO2) vanaf begin april.

Vroege Vogels: iedere zondagochtend van 07.00 tot 10.00 uur.

Vroege Vogels is hét programma over natuur en milieu. Op zondagochtend te beluisteren op NPO Radio 1 en vrijdagavond te zien op NPO 2. Like Vroege Vogels op Facebook of volg het programma op Twitter of Instagram.

Ster advertentie
Ster advertentie