Binnenland
AVROTROS

Oeuvre Award-winnaar Ivo Niehe: 'Mijn onzekerheid overschreeuw ik soms door overdreven enthousiast te doen'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Oeuvre Award-winnaar Ivo Niehe: 'Mijn onzekerheid overschreeuw ik soms door overdreven enthousiast te doen'

Ivo Niehe werd gisteren onderscheiden met een 'Oeuvre-Ring' op het Televizierring Gala. Na Willem Duys, Mies Bouwman en Linda de Mol is hij de vierde die de prestigieuze prijs in ontvangst mocht nemen. "De prijs is fantastisch, maar de grootste prijs is dat ik het programma mag maken", vertelt Niehe bij Humberto Tan.

Video niet beschikbaar

De TV Show bestaat dit jaar 40 jaar. In Jinek gisteravond was vriend van Ivo Niehe, Robert ten Brink te gast. Ten Brink zei: "Als iemand Ivo zou kennen, hoe hij echt is, dan zou hij de populairste meneer van Nederland zijn."

Onzekerheid

Humberto Tan en Niehe blikken terug op de mooie woorden van Ten Brink. Ten Brink is een van de weinige vrienden van Niehe, vertelt hij zelf. "Ik zou bijna het woord 'schattig' gebruiken", zegt Niehe.

"Hij omschreef mij dus, meer wetend hoe ik echt in elkaar zit, op een manier die eigenlijk niemand kent en niemand ziet. Het woord 'bescheiden' viel namelijk de hele tijd. Maar als er nou een woord is dat permanent op mij geplakt wordt, is het 'onbescheidenheid'", vertelt Niehe. "Het voert veel dieper dan hoe we het nu in een paar minuten kunnen bespreken, maar het vloeit voort uit een soort onzekerheid."

Blijven ze wel kijken?

Niehe is nu bezig met een aflevering over minister van Financiën Wopke Hoekstra, die drie keer zijn huwelijk moest verzetten door corona. "En nu bij iedere las die ik maak, denk ik: blijven de mensen wel zitten. En die onzekerheid ga je soms overschreeuwen door je overdreven enthousiast te laten zien."

Niehe is nog lang niet klaar met televisie maken. "Er zit nog heel veel in het vat", vertelt hij. "Ik heb het gevoel alsof het voorwoord nu geschreven is en dat de hoofdstukken nog moeten beginnen. Dat houd ik mijzelf voor. Ik heb nog zoveel dat ik nog wil doen."

Ivo Niehe over de Televizier Oeuvre-Ring

Humberto

Elke vrijdag luister je tussen 14.00 en 16.00 uur naar Humberto Tan op NPO Radio 1. Met zijn programma Humberto luidt hij het weekend in en gaat hij op zoek naar de diepere lagen bij het nieuws. Natuurlijk is er ook aandacht voor muziek, sport en cultuur.

Ster advertentie
Ster advertentie